S. Skvernelis: svarstyti apie interpeliaciją G. Jakštui yra per anksti

Pedagogams grasinant streiku, opozicinės Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad inicijuoti interpeliaciją švietimo, mokslo ir sporto ministrui Gintautui Jakštui būtų per anksti. Pasak jo, ministras dar nespėjo šiose pareigose „apšilti“.

Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 9:53 PM, atnaujinta Sep 8, 2023, 9:54 PM

„Kalbant apie švietimo ir mokslo ministrą, būtų visiškai neatsakinga kalbėti apie interpeliaciją žmogui, kuris kojų dar nespėjo šiose pareigose rimtai apšilti. Taip, buvo viceministras, bet ne ministras“, – LRT televizijai penktadienį pabrėžė S. Skvernelis.

Politiko teigimu, kitą savaitę susitikti pokalbiui su Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ yra labiau ministro G. Jakšto iniciatyva.

„Čia daugiau yra jo iniciatyva ateiti į frakciją, pasikalbėti, o kalbėtis tikrai yra apie ką – apie mokyklų uždarymus, apie nustatomus kriterijus, apie tai, kokie dabar mokytojams lūkesčiai buvo sukelti, kodėl mokytojai jaučiasi apgauti ir ką daryti, kad iš tiesų ta situacija būtų normalizuota“, – vardijo S. Skvernelis.

Pasak „Vardan Lietuvos“ lyderio, streikas, kuriuo grasina pedagogai, yra žalingas ir patiems mokytojams, ir vaikams, ir tėvams.

ELTA primena, kad nesutarus dėl spartesnio mokytojų atlyginimų kėlimo, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) nusprendė rugsėjo 15 d. skelbti įspėjamąjį, o nuo rugsėjo 29 d. – tikrąjį streiką.

Andriaus Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat prašo, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių naujai sudarytose klasėse nuo 2024 rugsėjo 1 d. Profsąjunga siūlo numatyti ir kokybiškesnę darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais ir apmokėjimo tvarką, mokytojo etatu laikyti darbo normą, kai nustatoma iki 18 savaitinių kontaktinių valandų.

Politinių partijų susitarime dėl švietimo politikos numatyta, kad 2024 metų pabaigoje mokytojų atlyginimai turėtų siekti 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

Praėjusią savaitę apie prisijungimą prie streiko pranešė ir Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS). Jos pirmininkas Egidijus Milešinas pranešė, kad jo vadovaujama mokytojų profsąjunga svarstys skelbti streiką, jeigu nepavyks susitarti dėl jos iškeltų reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.