V. Čmilytė-Nielsen perrinkta Liberalų sąjūdžio pirmininke

Valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose trečiai kadencijai perrinkta Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>K.Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>K.Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 6:39 PM, atnaujinta Sep 8, 2023, 7:01 PM

Liberalų sąjūdis – viena iš trijų pagrindinių Lietuvos partijų. Matydama partijos žmones sakau, kad tai yra visiškai realu gana artimoje ateityje“, – dėkodama partijos nariams už išreikštą pasitikėjimą penktadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

V. Čmilytė-Nielsen surinko daugiau kaip 88 proc. partijos pirmininko rinkimuose dalyvavusių Liberalų sąjūdžio narių balsų, už ją balsavo 1024 rinkėjai.

Liberalų sąjūdžio Komunikacijos ir tarptautinių santykių koordinatorė Klaudija Grabauskaitė Eltai teigė, kad rinkimuose dalyvavęs Vytautas Tamošiūnas, likęs antroje vietoje, sulaukė 6,22 proc. partijos narių palankumo, iš viso už jį balsus atidavė 72 rinkimų dalyviai.

Trečias liko Vytautas Danilevičius, surinkęs 4,15 proc. rinkimuose dalyvavusių liberalų balsų. Už jį balsavo 48 partijos nariai, o ketvirtas – Benediktas Krasniauskas, gavęs 1,21 proc. arba 14 balsų.

Iš viso rinkimuose dalyvavo 1158 liberalai.

V. Čmilytė-Nielsen partijos pirmininke dviejų metų kadencijai bus paskirta rugsėjo 16 d. planuojamame Liberalų sąjūdžio suvažiavime.

ELTA primena, kad Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimai vyko rugsėjo 4–8 dienomis. Balsuoti rinkimuose elektroniniu būdu galėjo kiekvienas partijos narys.

Liberalų sąjūdžio partijos pirmininko rinkimuose dalyvavo dabartinė partijos lyderė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bei sostinės skyriaus nariai – Vytautas Danilevičius, Benediktas Krasniauskas ir Vytautas Tamošiūnas.

Apie kandidatavimą buvo paskelbusi ir buvusi liberalų kandidatė į Vilniaus merus Eglė Radvilė, tačiau politikė prieš pat rinkimus savo kandidatūrą atsiėmė.

V. Čmilytė-Nielsen prie liberalų prisijungė 2015 m., o nuo 2019 m. pradėjo vadovauti partijai. 2021 m. politikė buvo perrinkta antrai kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.