Štai kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

Lietuvoje šią savaitę įvykių netrūko. „Lietuvos rytas“ pažvelgė, kas šią savaitę įvyko šalyje.

Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 10:35 PM

Šiauliai

787-ąjį gimtadienį minintys Šiauliai turi naują garbės pilietį. Juo tapo žinomas menininkas, choro dirigentas ir meno vadovas, pedagogas, knygų autorius 74 metų S.Vaičiulionis. Šiemet Šiaulių garbės piliečio vardo suteikimo komisija naująjį miesto garbės pilietį rinko iš keturių kandidatų.

S.Vaičiulionis tapo 46-uoju Šiaulių miesto garbės piliečiu.

Paežeriai

Į netoli Vilkaviškio esantį ežerą žuvininkystės darbuotojai paleido 12 tūkst. dvivasarinių lynų ir 2 tūkst. šiųmečių lydekaičių, o į Gražiškių seniūnijoje telkšantį Beržinio ežerą – 400 lydekaičių.

Šios žuvys buvo užaugintos Zarasų rajone esančioje bendrovėje „Vasaknos“.

Panevėžys

Ramygalos g. į daugiabučio namo rūsyje esantį sandėliuką nuėjusi moteris rado išlaužtas duris. Buvo pavogti du dviračiai ir elektrinis paspirtukas.

Tą pačią naktį Dainavos gatvės daugiabučiame name buvo apvogti du sandėliukai. Iš vyro sandėliuko buvo nugvelbtas beveik 800 eurų kainuojantis dviratis. Vagišius apsilankė ir šalia esančiame kaimynės sandėliuke. Buvo pavogtas dviratis ir automobilio akumuliatoriaus įkroviklis.

Bridžiai

82 metų Šakių rajono gyventojas, automobiliu „Volkswagen Passat“ išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido miškavežio MAN ir susidūrė su juo. Po smūgio lengvoji mašina buvo nublokšta nuo kelio.

Sąmonę praradusį pensininką iš sulamdyto automobilio išlaisvino ugniagesiai gelbėtojai ir perdavė medikams.

Miškavežio vairuotojas buvo blaivus.

Kybartai

Naktį į trečiadienį Vilkaviškio rajono miestelyje sudegė du ūkiniai pastatai, priklausantys skirtingiems savininkams. Nuo 61 metų moters garaže užsiliepsnojusio automobilio „Audi A8“ ugnis persimetė į 72 metų kaimyno ūkinį pastatą, kuriame sudegė ir vandeniu buvo sulieta 40 tonų grūdų, ūkio technika.

Liepsnos sunaikino daug abiejų kybartiškių turto: du automobilius, pirties ir sporto patalpas, dvi žoliapjoves, 50 padangų.

Marijampolė

Penktadienį apie 6 val. priemiestyje, remontuojamoje „Via Baltica“ magistralės atkarpoje, incidentą, sukėlusį didelę transporto spūstį, patyrė Estijos įmonei priklausantis dviaukštis autobusas, vykstantis maršrutu Berlynas–Kaunas–Ryga. Juo vyko 28 keleiviai ir du vairuotojai. Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir jį užtvėrė. Žmonės traumų nepatyrė.

Įvykio vietoje budėjo ugniagesiai gelbėtojai, kol autobusas buvo ištrauktas ant kelio. Kelyje susidarė kelių kilometrų spūstis.

Klaipėda 

Klaipėdos universiteto ligoninės medikų kolektyvą papildė gausus būrys naujokų. Nuo vasaros pabaigos čia pradėjo dirbti daugiau kaip dvidešimt jaunųjų specialistų. Prie ligoninės medikų komandos prisijungė trys anesteziologai-reanimatologai, du kardiologai, du otorinolaringologai, oftalmologė, neurologė, kiti specialistai ir bendrosios praktikos slaugytojai.

Dar keturis medikus pacientai jau pažįsta, nes atlikdami rezidentūrą jie dirbo ligoninės padaliniuose. Baigę mokslus trys jų liko dirbti Klaipėdoje. Sausį ligoninei trūko per 100 gydytojų.

Veisiejai

Lazdijų rajono miestelyje apleistos pradinės mokyklos patalpos antrame aukšte šiomis dienomis pasikeitė neatpažįstamai. Jose įsikūrė modernus sporto centras, skirtas įvairaus amžiaus aktyvaus laisvalaikio mėgėjams ir profesionalams.

Centre yra 30 treniruoklių, teniso salė. Sporto centro paslaugos bus nemokamos tik vaikams. Pagal numatytą tvarkaraštį į Veisiejų sporto centrą atvyks treneriai iš Lazdijų.

Utena

Naujosiose miesto kapinėse šią savaitę buvo atidarytas kolumbariumas. Jame yra 190 nišų. Kiekvienoje jų galima laidoti 4 urnas. Niša kolumbariume yra skiriama neatlygintinai.

Rajono savivaldybės biudžeto lėšomis (beveik 170 tūskt. eurų) įgyvendinto projekto autoriai – architektai V.Daugėla ir V.Jankūnas.

Kaunas

Jau netrukus įvažiavimas į Kauno senamiestį taps mokamas. Laikinosios sostinės valdžia baigia diegti sistemą, kuri fiksuos kiekvieną įvažiuojančią transporto priemonę. Transporto priemonių valstybinių numerių atpažinimo įranga įrengta 11 vietų. Bus apmokestinti įvažiavimai tarp Šv.Gertrūdos, Gimnazijos, Birštono gatvių ir Karaliaus Mindaugo prospekto. Iš pradžių bus atliekama tik srautų analizė, po kurios iki metų pabaigos bus priimti sprendimai dėl apmokėjimo tvarkos. Į Senamiestį įvažiuojančius vairuotojus pasitiks skiriamieji ženklai, kad teritorijoje galioja mokestis už joje praleistą laiką. Iš teritorijos išvažiuojantys vairuotojai bus informuoti apie prievolę susimokėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.