V. Blinkevičiūtė kreipėsi į partijos narius: nesivelkime į konservatorių ir liberalų tarpusavio kovas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė šeštadienį vykstančiame partijos tarybos posėdyje partiečius ragina nesivelti į konservatorių ir liberalų tarpusavio ginčus.

Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Mindaugas Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Mindaugas Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė  ir Valdas Benkunskas<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė  ir Valdas Benkunskas<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 11:28 AM, atnaujinta Sep 9, 2023, 11:29 AM

„Į asmenines konservatorių ir liberalų karštakošiškas kovas tarpusavyje mums, socialdemokratams, tikrai nereikia veltis“, – posėdyje kalbėjo socialdemokratų lyderė.

„Kviečiu matyti valstybės ir visų jos žmonių interesą. Ir būtent konkrečiais darbais atsverti dažnai emocijomis ir ambicijomis grįstą valdančiųjų politiką. Čia pat kviečiu ir raginu vertinti mūsų nacionalinius interesus, nes geopolitinė situacija ir toliau lieka įtempta“, – pridūrė V. Blinkevičiūtė kalbėdama apie Ukrainoje vykstantį karą.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo apie visos politinės sistemos perkrovą. Todėl TS-LKD pasiūlė Seimui surengti naujus rinkimus. Priešingu atveju, Vyriausybė atsistatydintų.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus Seimo rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reikštų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau vėliau ji sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“.

Pirmalaikių rinkimų idėją Seimo frakcijos vertino skirtingai. Tai, kad ketino palaikyti pirmalaikių rinkimų idėją užsiminė LSDP politikai. Tuo tarpu valdančiajai daugumai priklausantis Liberalų sąjūdis bei Laisvės partija apie šią idėją atsiliepė skeptiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.