S. Skvernelis nemano, kad I. Šimonytė turėtų dar kartą kandidatuoti prezidento rinkimuose: ji turėtų pasirinkti racionalų kelią

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis nemano, kad premjerei Ingridai Šimonytei reikėtų dar kartą išbandyti jėgas artėjančiuose prezidento rinkimuose. Politikas atkreipia dėmesį, kad kandidatuoti į prezidento postą iš premjero pozicijos yra praktiškai beviltiška.

I. Šimonytė ir S. Skvernelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I. Šimonytė ir S. Skvernelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2023, 8:29 PM

„Iš premjero pozicijos startuoti yra beviltiška situacija, mes suprantame tą dalyką akivaizdžiai“, – Delfi TV sakė S. Skvernelis.

„Ingrida jau dalyvavo. Aišku, ji pateko į finalą. Nu galima bandyti finale dar kartą žaisti, bet iš premjero pozicijų (kandidatuojant – ELTA) tu esi labai nepopuliarus žmogus“, – pridūrė jis.

Visgi S. Skvernelis mano, kad I. Šimonytė pasielgs racionaliai ir apsispręs dar kartą savo jėgų prezidento rinkimuose nebandyti.

„Galvoju, kad ji visgi yra racionalus žmogus ir jeigu nesužais emocija, tai turėtų racionalų kelią pasirinkti“, – sakė jis.

ELTA primena, kad artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Apie savo kandidatūrą kol kas paskelbė tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.