G. Nausėda priėmė Latvijos, Indijos ir Danijos ambasadorių skiriamuosius raštus

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį priėmė Latvijos ambasadorės Solveigos Silkalnos, Indijos ambasadoriaus Devesho Uttamo ir Danijos ambasadorės Lietuvoje Grete Sillasen skiriamuosius raštus, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 3:56 PM, atnaujinta Sep 12, 2023, 3:57 PM

Šalies vadovas, susitikęs su Latvijos ambasadore, pasidžiaugė Lietuvos ir Latvijos draugyste ir puikiais dvišaliais bei daugiašaliais santykiais. Susitikime kalbėta apie saugumą, paramą Ukrainai, bendrą istorinę atmintį, bendradarbiavimą ekonomikos, kovos su nelegalia migracija ir ES išorinių sienų apsaugos srityse.

Aptarta ir Europos Sąjungos darbotvarkė: parama Ukrainai ir karinio mobilumo finansavimas, projekto „Rail Baltica“ spartinimas ir ES finansavimo užtikrinimas. Šalies vadovas pasveikino pasiektą susitarimą sinchronizuoti elektros tinklus 2025 m. pradžioje. Susitikime Lietuvos vadovas taip pat priminė artėjančią Baltijos šalių vienybės dieną, kurią minėsime rugsėjo 22-ąją, rašoma pranešime.

Prezidentas pasveikino Indijos ambasadorių tapus pirmuoju reziduojančiu Indijos ambasadoriumi Lietuvoje ir išsakė lūkestį, kad naujai atidaryta ambasada Vilniuje prisidės prie dvišalių santykių stiprinimo.

Pasak šalies vadovo, dvišalė prekyba auga – matyti didelis abipusis susidomėjimas plėtoti kompanijų bendradarbiavimą lazerių, gyvybės mokslų, finansinių technologijų, daiktų interneto srityse. Prezidentas pažymėjo ir itin svarų Indijos tarptautinį vaidmenį, taip pat lyderystę, pirmininkaujant Didžiojo dvidešimtuko (G20) forumui.

Pasak šalies vadovo, Lietuva ir Indija yra bendramintės partnerės daugeliu klausimų: paramos demokratijai, tarptautinės taisyklėmis pagrįstos tvarkos skatinimo ir pagarbos tarptautinei teisei.

Susitikime su Danijos ambasadore prezidentas pažymėjo puikius dvišalius santykius tarp Lietuvos ir Danijos, bei siekį ir toliau stiprinti bendradarbiavimą tiek dvišaliais, tiek daugiašaliais formatais. Pasak valstybės vadovo, turime įgyvendinti NATO viršūnių susitikimo Vilniuje sprendimus, siekti, kad kitais metais Vašingtone Ukraina būtų pakviesta į Aljansą.

Prezidentas taip pat pasidžiaugė Danijos dėmesiu regiono saugumui – ji jau aštuonis kartus yra dalyvavusi oro policijos misijose Baltijos šalyse, septynis iš jų – Lietuvoje, skiria batalioną Latvijai. Šalies vadovas taip pat pasidžiaugė aktyvia Danijos lietuvių bendruomene, kuri dar labiau suartina mūsų tautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.