A. Bilotaitė apie poreikį uždaryti papildomus pasienio kontrolės punktus: kitą savaitę bus pateiktas vertinimas

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad kitą savaitę Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) turėtų pateikti tarpinstitucinės darbo grupės vertinimą dėl to, kokiais atvejais reikėtų spręsti dėl papildomų pasienio kontrolės punktų su Baltarusija uždarymo.

A. Bilotaitė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
A. Bilotaitė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 2:33 PM

„Yra darbo grupė, kuriai vadovauja NKVC vadovas. Ji dėlioja grėsmių lygius, indikatorius ir pagal ją dėlioja atitinkamų mūsų pasienio kontrolės punktų perspektyvą“, – žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Ministrė teigia, kad kitą savaitę bus pateiktas sisteminis darbo grupės parengtas sprendimas.

„Darbo grupė ruošia sisteminį sprendimą, kuriame yra pasiūlyti skirtingi etapai, priklausomai nuo skirtingų grėsmių indikatorių ir pačių lygių, ten yra, matyt, ir pasienio kontrolės punktų atitinkamas darbo ribojimas ar uždarymas, priklausomai nuo grėsmių lygio“, – sakė A. Bilotaitė.

„Aš laukiu, kad būtų visas in corpore tas darbo grupės rezultatas pristatytas, kitą savaitę turi būti visa tai pristatoma“, – taip pat pažymėjo ji.

Nuo rugpjūčio vidurio jau laikinai uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktai su Baltarusija.

Lenkijos pasienyje su Baltarusija veikia vienas pasienio kontrolės punktas, Latvijos pasienyje – du, o Lietuvos pasienyje – keturi.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė yra tikinusi, kad svarstymai dėl Lavoriškių ir Raigardo pasienio kontrolės punktų dar nėra formalūs. Visgi, pasak jos, artimiausiu metu jos vadovaujama ministerija dėl poreikio uždaryti šiuos pasienio kontrolės punktus siūlys apsitarti tarpinstituciniame lygmenyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.