V. Sinkevičius dar kartą užimtų eurokomisaro postą: apie galimas Lietuvos politikų kandidatūras sako nežinantis

Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius sako, kad neabejotinai dar kartą užimtų Lietuvos eurokomisaro postą. Vis dėlto, V. Sinkevičius kol kas nesiryžta spekuliuoti, kurių Lietuvos politikų kandidatūros bus teikiamos į šiuo metu jo užimamą poziciją.

Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Sep 13, 2023, 9:41 AM, atnaujinta Sep 13, 2023, 9:42 AM

„Neabejotinai. Aš manau, kad tai yra nuostabi tiek patirtis, tiek unikali galimybė įgyvendinti projektus, kurie ne tik keičia Europą, bet keičia ir pasaulį“, – į klausimą, ar dar kartą užimtų eurokomisaro postą, LRT radijui atsakė V. Sinkevičius.

Politikas teigė nežinąs, kurie Lietuvos politikai kitą kadenciją galėtų užimti eurokomisaro postą. V. Sinkevičiaus nuomone, spekuliuoti pavardėmis dar yra per anksti.

„Aš nežinau jokios kandidatūros ir apie tai yra labai anksti kalbėti. (...) Spekuliuoti pavardėmis dar yra labai anksti“, – pabrėžė eurokomisaras.

Anot jo, dabartinė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen dar turi pranešti, ar ketins siekti antrosios kadencijos. Tai, pasak V. Sinkevičiaus, gali turėti įtakos ateities Komisijos sudėčiai.

„Mes dar sužinosime sprendimą, ar dabartinė prezidentė sieks antrosios kadencijos. Neabejoju, kad ji tars ir savo žodį, kokią ji norėtų matyti, kokios sudėties ateities Komisiją“, – pridūrė politikas.

Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis antradienį teigė manantis, kad realiausia, jog naujuoju Lietuvos eurokomisaru taps premjerė Ingrida Šimonytė arba užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Šiuo metu Lietuvą Europos Komisijoje atstovaujantis V. Sinkevičius yra atsakingas už aplinką ir vandenynus.

V. Sinkevičiaus kadencija baigiasi 2024 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.