V. Sinkevičius dėl Ukrainos narystės ES: esame pasmerkti ieškoti vienybės

Reaguodamas į Europos Komisijos (EK) pirmininkės Ursulos von der Leyen pareiškimą, kad Ukraina žengė didelius žingsnius į priekį kelyje narystės Europos Sąjungoje (ES) link, Lietuvos deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, jog procesas nebus greitas.

Virginijus Sinkevičius.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 10:07 PM

„Nereikia turėti iliuzijų, kad tai bus greitas procesas. Derybos tikrai užtruks ir pačiai Ukrainai reikės dar daug ką įgyvendinti, padaryti, kad baigtų tą procesą“, – LRT televizijai trečiadienį sakė V. Sinkevičius.

Pasak eurokomisaro, svarstant dėl Ukrainos narystės yra reikalinga vienybė.

„Esame pasmerkti ieškoti vienybės, nes tokiems sprendimams reikalingas 27 šalių narių pritarimas. (...) Manau, kad – tam didelės įtakos turės bendras lyderių sprendimas ir jų nurodoma kryptis“, – teigė V. Sinkevičius.

„Po spalio mėnesio, po to, kai bus pateiktas galutinis Ukrainos progreso vertinimas, yra labai geras momentas apie tai kalbėti ir kalbėti apie galimą derybų pradžią“, – pridūrė jis.

V. Sinkevičiaus teigimu, šiuo metu vyksta derinimas, kaip institucijos vertina Ukrainos progresą. Visgi, pasak jo, „Ukraina išties žengė įspūdingus žingsnius į priekį“.

„Šalis, kurios, aišku, pirminė užduotis karas ir gintis nuo Rusijos agresijos, geba daryti stebuklus, įgyvendinti reformas. (...) EK yra pasiruošusi padėti jai tame kelyje ir toliau bendradarbiauja su Ukraina“, – patikino eurokomisaras.

ELTA primena, kad trečiadienį U. von der Leyen skaitė savo metinį pranešimą, kuriame akcentavo, kad ES ir toliau rems Ukrainą.

Blokui svarstant, ar oficialiai pradėti derybas dėl Ukrainos stojimo, EK pirmininkė sakė, kad šalis pasiekė didelę pažangą ir pabrėžė, jog „Ukrainos ateitis yra Europos Sąjungoje“.

Ukrainai 2022 m. buvo suteiktas kandidatės į ES statusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.