Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl signataro L. N. Rasimavičiaus mirties

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą dėl Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo akto signataro, teisininko ir visuomenininko Liudviko Narcizo Rasimo (Rasimavičiaus) mirties, skelbia Vyriausybė.

I. Šimonytė ir V. Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
I. Šimonytė ir V. Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 9:19 AM, atnaujinta Sep 14, 2023, 10:17 AM

„Kai mus palieka tie, kurių drąsa mums davė laisvę, pajuntame didėjančią atsakomybę tą laisvę kurti. Mus paliko žmogus, kurio veikla reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos kelio į nepriklausomybę ir atstatytos valstybės kūrimo“, – sakoma premjerės užuojautoje.

„Netekties valandą reiškiu nuoširdžią užuojautą velionio artimiesiems, bendražygiams ir visiems jį pažinojusiems“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu taip pat reiškia nuoširdžią užuojautą dėl Nepriklausomybės atkūrimo akto signataro, advokato Liudviko Narcizo Rasimo mirties.

„Netekome aktyvaus politiko, teisininko, visuomenininko, kuris visuomet buvo svarbių Lietuvai įvykių sūkuryje, kuriam nuoširdžiai rūpėjo šalies ir visuomenės gerovė. Šią sunkią netekties valandą užjaučiu L. N. Rasimavičiaus šeimą, artimuosius ir bendražygius“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak šalies vadovo, tai buvo signataras, aktyviai ėmęsis visų darbų, reikalingų Lietuvos Respublikos Nepriklausomybei atkurti. Ypatingai svarbus L. N. Rasimo indėlis kuriant pagrindinius Nepriklausomos Lietuvos teisės aktus, tame tarpe ir Lietuvos Respublikos Konstituciją.

„Vienas esminių L. N. Rasimo darbų – dvišalės tarpvalstybinės sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos rengimas. Unikali 1991 m. liepos 29 d. Lietuvos ir Rusijos sutartis dėl tarpvalstybinių santykių pagrindų yra vienintelė sutartis, kurioje Rusija pripažįsta įvykdytą Lietuvos okupaciją ir aneksiją“, – teigia šalies vadovas.

Šalies vadovas reiškia nuoširdžią užuojautą šią sunkią valandą L. N. Rasimo artimiesiems ir bendražygiams.

L. N. Rasimas 1990–1992 m. buvo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatas, 1990 m. kovo 11 d. balsavo už Lietuvos Respublikos Aktą „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“. Jis yra apdovanotas Lietuvos Nepriklausomybės medaliu, Vytauto

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.