Žiniasklaida: teisėsauga pradėjo tyrimą dėl buvusio Šakių mero E. Pilypaičio galimai negrąžinto telefono

Šakių rajono savivaldybės administracija kaltina buvusį merą, konservatorių Edgarą Pilypaitį negrąžinus telefono aparato, kuriuo jis naudojosi eidamas mero pareigas, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Telefonas.<br>T.Bauro nuotr.
Telefonas.<br>T.Bauro nuotr.
Telefonas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Telefonas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Telefonas.<br>D.Umbraso nuotr.
Telefonas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 4:52 PM

Kaip portalui patvirtino pradėtą ikiteisminį tyrimą prižiūrintis prokuroras, pirminės apžiūros metu nustatyta, kad E. Pilypaitis grąžino kitą telefoną nei gavo iš savivaldybės. Pareigūnai jau priėmė sprendimą politiką apklausti kaip specialųjį liudytoją, portalui sakė prokuroras. Tyrimą dėl turto pasisavinimo atlieka Kazlų rūdos policijos komisariatas.

Visgi, E. Pilypaitis delfi.lt ketvirtadienį teigė nieko apie šią situaciją nežinantis. Jo teigimu, nauja rajono valdžia prie jo kimba dėl politinių priežasčių, rašo portalas. Politiko teigimu, teisėsauga jo dar neapklausė. E. Pilypaitis portalui stebėjosi ir tuo, kad į jį dėl to nesikreipė pati rajono savivaldybės administracija. Jis teigė, kad grąžindamas savivaldybei jam išduotas darbo priemones paprašė savivaldybės Bendrojo skyriaus jam pateikti visą sąrašą daiktų, kuriuos turi grąžinti.

„Viskas buvo Bendrojo skyriaus perdavimo aktu užfiksuota ir mano parašas buvo padėtas. Daugiau aš nieko jums negaliu pakomentuoti, nes nieko nežinau“, – portalui delfi.lt teigė jis.

Savo ruožtu, Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Ižganaitis ketvirtadienį portalui patvirtino, kad savivaldybė dėl negrąžinto telefono aparato išties kreipėsi į policiją, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą. Į teisėsaugą kreiptasi po to, kai pastebėta, jog po kadenciją baigusių vadovų išėjimo trūksta turto. V. Ižganaičio teigimu, trūkstamas telefonas pagal priklausomumą E. Pilypaičiui buvo išduotas prieš dvejus metus.

Pranešama, kad pasigesto telefono kaina siekia apie 800 eurų, jį savivaldybė įsigijo 2021 metais.

Marijampolės apylinkės prokuroras Artūras Bartusevičius delfi.lt sakė, kad, pagal pirminius apžiūros duomenis, E. Pilypaičio grąžintas telefonas nėra tas, kurį jam davė savivaldybė.

Prokuroras pabrėžė, kad tyrimas tebevyksta, o buvęs meras bus apklaustas kaip specialusis liudytojas. Specialiuoju liudytoju asmuo apklausiamas tada, kai byloje yra duomenų apie galbūt padarytą nusikalstamą veiką, bet jų nepakanka įtarimams pareikšti, skelbia portalas.

Skelbiama, kad nuo 2017 metų Šakių rajono mero pareigas ėjęs konservatorius E. Pilypaitis šiemet mero kėdę užleido Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovui Raimondui Januševičiui. Buvęs rajono vadovas šiuo metu toliau dirba savivaldybėje tarybos nariu, taip pat priklauso opozicinei frakcijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.