Demokratų partija „Vardan Lietuvos“ įsteigė Demokratijos institutą

Demokratų partija „Vardan Lietuvos“ praneša įsteigusi Demokratijos institutą.

Saulius Skvernelis.<br>J. Elinsko/ELTA nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J. Elinsko/ELTA nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 11:03 AM

„Šiandien, Tarptautinę demokratijos dieną, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ įsteigė analitinį centrą Demokratijos institutą. Dabar, kai vis labiau manipuliuojama duomenimis ir prognozėmis, kurios ruošiamos tarsi pagal užsakymą, būtina patikima informacija. Tad naujas centras pasitarnaus mums visiems kaip žinių, inovacijų ir supratimo šaltinis, nes, kurdami valstybę, mes visi turime vadovautis žiniomis ir sukaupta patirtimi, o ne trumpalaikiu įspūdžiu“, – sako partijos pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kaip pastebi partijos pirmininko pavaduotojas Lukas Savickas, Demokratų institutas taps tyrimų ir analizės centru, teikiančiu visapusišką, nešališką ir įrodymais paremtą informaciją apie kritines šalies problemas, vykdys šviečiamąją veiklą ir puoselės bendrąsias vertybes.

„Stiprėjant nesaugumo, ypač socialinio ir ekonominio, jausmui, turime ieškoti efektyviausių priemonių, kaip tai spręsti. Lietuva jau nebėra aiškiame „įgyvendinkime būtinas reformas, kad taptume ES, NATO ir EBPO nare“ kelyje. Nebeturime galimybės tiesiog kopijuoti svetur pasiteisinusius sprendimus. Turime ieškoti Lietuvai tinkamiausių sprendimų, kaip spręsti sistemines mūsų problemas sveikatos, švietimo, užsienio politikos ir kt. srityse“, – įsitikinęs L. Savickas.

Be to, priduria L. Savickas, institutas tarnaus kaip tiltas tarp akademikų, verslo, visuomenės, skatins bendradarbiavimą ir inovacijas.

 „(...) Esu tikras, kad įvairių ekspertų dalyvavimas padės mums sustiprinti vertybinę centro kairės kryptį, kurios pagrindas bus ambicinga žalioji politika, tikras solidarumas, rimta pagalba vidutinei klasei ir socialinis teisingumas“, – sako Seimo narys Tomas Tomilinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.