A. Butkevičius kaltina LNK šmeižtu: reikalauja paneigti klaidingą informaciją apie sąsajas su nusikalstama grupuote

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Algirdas Butkevičius reikalauja LNK televiziją paneigti žinių reportaže pateiktą, pasak jo, klaidingą informaciją apie galimas politiko sąsajas su nusikalstama grupuote.

Algirdas Butkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Butkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Butkevičius, Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Butkevičius, Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 11:17 AM, atnaujinta Sep 18, 2023, 11:18 AM

Pasak buvusio premjero, rugsėjo 15 d. LNK televizijos transliuotame reportaže nurodoma, kad aferomis užsiiminėjantys ir į teisėsaugos akiratį pakliuvę automobilių prekeiviai A. Butkevičiumi naudojosi kaip priedanga. Parlamentaro įsitikinimu, tai tikrovės neatitinkanti ir šmeižikiška informacija, esą „Vardan Lietuvos“ narys bendrininkauja su nusikaltėliais.

„Reportaže pateikta sąmoningai klaidinanti, šmeižikiška informacija, siekiant pakenkti ar mesti šešėlį reputacijai. Norėta sukurti regimybę, kad turiu kažkokią sąsają su sukčiavimu, kaltinamos grupuotės nariais ir aferomis. Tai buvo pateikta ne kaip subjektyvi žurnalisto nuomonė, bet kaip faktas“, – pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Butkevičius.

„Išsiunčiau reikalavimą LNK televizijai nedelsiant paneigti žinių laidoje paskleistą šmeižtą. Toliau, aišku, kalbuosi su tam tikrais specialistais, kurie dar kartą įvertintų ir peržiūrėtų šitą siužetą“, – aiškino jis.

Politiko teigimu, reportaže apie nusikalstama veika kaltinamus asmenis naudojama jo ir minėtų asmenų nuotrauka. Anot A. Butkevičiaus, fotografija buvo įamžinta rugsėjo 1 d., jam lankantis Vilkaviškyje. Seimo narys teigia, kad po renginio vienoje mokyklų nepažįstami žmonės paprašė su juo nusifotografuoti.

„Tai nieko, manau, neįprasto politikams ar kitiems viešiems asmenims“, – teigė A. Butkevičius, nurodydamas, kad vėliau tą pačią dieną elektroniniu paštu gavo informacijos apie asmenis nuotraukoje.

Tačiau, tęsė A. Butkevičius, LNK reportažo anonse nurodoma, kad grupuotė naudojosi buvusiu premjeru.

„Pribloškė pirmasis vakaro žinių anonsas ir antraštė – „Sutriuškinti aferistai naudojosi buvusiu premjeru“, – kalbėjo A. Butkevičius.

„Rugsėjo 1 d. nusifotografuoju, rugsėjo 12–13 d. juos suima policija ir jie jau pasinaudojo manimi“, – reportažo turiniu stebėjosi jis.

Politikas patikino LNK televizijai nurodęs, kad nuotraukoje matomų asmenų nepažįsta ir juos sutiko pirmąjį kartą.

„Tikrai draugiškai, kaip visada nuoširdžiai, atsakingai, niekam nemeluodamas (...) paaiškinau, kad tuos žmones mačiau pirmą kartą. Nežinau nei vieno iš jų vardo, nei pavardės“, – aiškinosi jis ir nurodė, kad kreipėsi ir į Marijampolės prokurorus, bandydamas išsiaiškinti, ar jis iš tiesų figūruoja tyrime.

„Sudaromas įspūdis, kad aš esu susijęs su teisėsaugos dėmesio sulaukusiais asmenimis“, – tvirtino parlamentaras.

Politikas nurodo, kad dėl paskleisto šmeižto kreipėsi ir į Visuomenės informavimo etikos komisiją bei teisėsaugos institucijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.