Siūloma užtikrinti platesnes politinių organizacijų ir partijų finansavimo galimybes

Siekiant išplėsti politinių organizacijų ir partijų galimybes gauti paskolą, didinti kredito įstaigų konkurenciją, Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno pavaduotojas Domas Griškevičius įregistravo Politinių organizacijų įstatymo pakeitimo projektą.

 Domas Griškevičius.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 Domas Griškevičius.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 11:13 AM

Jis siūlo numatyti, kad politinių organizacijų finansavimo šaltiniu galėtų būti Lietuvoje registruotų kredito įstaigų arba kitoje Europos Sąjungos valstybėje narėje ar Europos ekonominės erdvės valstybėje registruotų kredito įstaigų padalinių, veikiančių Lietuvoje, politinei organizacijai suteiktos paskolos.

Politinių organizacijų įstatymo pataisas parlamentaras D. Griškevičius parengė siekiant suvienodinti Politinių organizacijų įstatymo ir Rinkimų kodekso nuostatas.

Anot jo, Politinių organizacijų įstatymas prieštarauja Rinkimų kodekso nuostatai, kuri numato, kad politinės partijos, politinio komiteto ar paties kandidato rinkimų užstatas gali būti sumokėtas iš Lietuvoje registruotos kredito įstaigos arba kitoje Europos Sąjungos valstybėje narėje ar Europos ekonominės erdvės valstybėje registruotos kredito įstaigos padalinio, veikiančio Lietuvoje.

„Politinių organizacijų įstatymas siaurina politinių organizacijų finansavimo šaltinių apimtį – finansavimo šaltiniu numato tik Lietuvoje registruotus bankus arba kitoje Europos Sąjungos valstybėje narėje ar Europos ekonominės erdvės valstybėje registruotų bankų padalinius, veikiančius Lietuvoje“, – dokumento aiškinamajame rašte sako D. Griškevičius.

Jis taip pat pastebi, kad Bankų įstatymas ir Kredito unijų įstatymas apibrėžia, kad bankas ir kredito unija yra kredito įstaigos.

Siūloma, kad Politinių organizacijų įstatymo pakeitimai įsigaliotų nuo kitų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.