Pietryčių Lietuvoje vyks Krašto apsaugos savanorių pajėgų pratybos „Tvirtas skydas 1“

Rugsėjo 20–24 d. pietryčių Lietuvoje, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės atsakomybės rajone, vyks pratybos „Tvirtas skydas 1“, kuriose rinktinės kariai treniruosis planuoti ir vykdyti gynybos operacijas. Rinktinės nekinetinių operacijų skyriaus kariai stebės informacinę aplinką ir teiks informaciją štabui, įgalinančią analizuoti ir planuoti kinetinius ar nekinetinius veiksmus. Pratybose kartu su rinktinės kariais dalyvaus ir kitų Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vienetai, Lietuvos šaulių sąjungos šauliai bei NATO sąjungininkų kariai.

Lietuvos kariuomenė<br> KASP nuotrauka.
Lietuvos kariuomenė<br> KASP nuotrauka.
Lietuvos kariuomenė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Krašto apsaugos savanorių pajėgos

Sep 19, 2023, 12:08 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 12:11 PM

Pratybose bus vertinami KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės štabo ir pėstininkų kuopų skyrių įgūdžiai planuoti, vykdyti karines operacijas realioje vietovėje, realiu laiku bei vykdyti bendrų veiksmų koordinavimą ir sąveiką su kitais Lietuvos kariuomenės vienetais ir sąjungininkais. Pratybas sudaro du etapai – rinktinės štabo ir kuopų valdymo grupių vadaviečių mokymai, kurie vyko gegužės mėnesį bei rinktinės atsakomybės rajone vyksiančios kuopų skyrių vertinamosios lauko taktikos pratybos, kurios prasidės rugsėjo 20 d. ir tęsis iki sekmadienio vakaro. Pratybose dalyvaus daugiau nei 1000 karių.

„Vertinamosios pratybos „Tvirtas skydas 1“ yra rinktinės trejų metų karinio rengimo įvertinimas, puiki proga pasitikrinti tarpusavio sąveiką, bendrus veiksmus su kitais Lietuvos kariuomenės vienetais ir sąjungininkais, o kariams – treniruotis ir tobulinti įgūdžius ginant savo kraštą“, – sako Dainavos apygardos 1-osios rinktinės vadas plk. ltn. Mindaugas Jančiukas.

Kariai treniruosis Alytaus, Varėnos, Lazdijų, Vilkaviškio rajonų, Alytaus miesto, Druskininkų, Marijampolės, Kalvarijos savivaldybių teritorijose. Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu: kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacinius šaudmenis bei sprogstamuosius užtaisus, specialiąsias priemones, dūminius paketus. Didžioji dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.

Krašto apsaugos savanorių pajėgos rengia karius savanorius Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos ginkluotai gynybai. Pajėgose tarnauja daugiau nei 5000 karių savanorių – pagal kario savanorio sutartį savanoriškai įsipareigojusių karo prievolininkų, atliekančių nenuolatinę karo tarnybą. Kovinio rengimo pratybos kariams savanoriams vyksta apie 30 dienų per metus, dažniausiai savaitgaliais, todėl kariai savanoriai gali suderinti tarnybą kariuomenėje ir civilinę veiklą – darbą ar studijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.