VST pareigūnai rengia protesto akciją prie Seimo: priešinasi ministerijos rengiamai reformai

Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerijai (VRM) ketinant Seimui pateikti įstatymų projektus dėl Viešojo saugumo tarnybos (VST) reformos, pareigūnai rengia protesto akciją „Nežaiskime su likimais“.

Viešojo saugumo tarnyba<br>V.Balkūno nuotr.
Viešojo saugumo tarnyba<br>V.Balkūno nuotr.
Viešojo saugumo tarnyba<br>V.Balkūno nuotr.
Viešojo saugumo tarnyba<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Augustė Lyberytė

Sep 20, 2023, 1:51 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga, Nepriklausomybės aikštėje VST pareigūnai rinksis prie simbolinės šaškių lentos, taip išreikšdami nepritarimą bandymui panaikinti tarnybą, prijungiant ją prie Policijos departamento.

Organizatorių teigimu, akcijoje ketina dalyvauti apie 50 VST pareigūnų. Proteste ketina pasisakyti ir Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Kęstutis Pauliukas, profsąjungos tarybos narė Nomeda Kačiulienė.

Po akcijos jos organizatoriai į Seimo kanceliarijos priimamąjį neš kreipimąsi dėl nepritarimo vykdomai reformai su 412 VST pareigūnų parašais, skirtą Seimo nariams ir VRM.

VST pertvarkos projektą Seimui ketinama pateikti ketvirtadienį.

VRM darbo grupė, atlikusi VST funkcijų peržiūrą, veiklos auditą, paskelbė siūlantys tarnybą integruoti į policiją, numatant, kad karo padėties atveju VST išliktų ginkluotųjų pajėgų sudėtine dalimi. Planuojama, jog policijos sudėtyje VST veiktų kaip specializuotas padalinys.

Parlamentui pritarus, VST taptų policijos dalimi nuo kitų metų kovo mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.