Vyriausybės kanclerė aptarė paramą Ukrainos atstatymui ir eurointegracijai su Europos Komisijos atstovu Gertu Janu Koopmanu

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė trečiadienį susitiko su Europos Komisijos (EK) Kaimynystės politikos ir plėtros derybų Generalinio direktorato vadovu Gertu Janu Koopmanu, su kuriuo aptarė bendradarbiavimą Ukrainos atstatymo ir eurointegracijos procese.

 Gertas Janas Koopmanas<br> Laima Penek | LRV.
 Gertas Janas Koopmanas<br> Laima Penek | LRV.
  Gertas Janas Koopmanas<br> Laima Penek | LRV.
  Gertas Janas Koopmanas<br> Laima Penek | LRV.
  Gertas Janas Koopmanas<br> Laima Penek | LRV.
  Gertas Janas Koopmanas<br> Laima Penek | LRV.
Daugiau nuotraukų (3)

Vyriausybė

Sep 20, 2023, 3:45 PM, atnaujinta Sep 20, 2023, 4:43 PM

„Lietuva prieš kiek daugiau nei metus inicijavo pirmuosius atstatymo projektus Ukrainoje, dalį jų sėkmingai baigėme, todėl matome, kad daugiašalis Ukrainos tarptautinių partnerių įsitraukimas į atstatymą gali vykti jau dabar, sklandžiai bendradarbiaujant su Ukrainos institucijomis. Europos Komisijos vaidmuo ypač svarbus, jog šis procesas būtų įtraukus, koordinuotas, grįstas atsakomybių pasidalijimu ir kuo aiškesnis tiek ukrainiečiams, tiek ją remiančioms šalims“, – sakė Vyriausybės kanclerė G. Balčytytė.

Padėdami Ukrainai atkurti tai, kas prarasta dėl brutalaus Rusijos karo, kartu padėsime jai priartėti ir prie narystės ES, pažymėta susitikime. „Ukrainos rodoma pažanga įgyvendinant reikalingas reformas atveria kelią pradėti derybas dėl ES narystės dar šiais metais. Tad viliamės, kad dar šiemet nusiųsime Ukrainai pozityvų signalą dėl narystės ES derybų pradžios“, – sakė G. Balčytytė.

Kaip susitikime akcentavo Vyriausybės kanclerė, Lietuva turi patirtį ir ekspertizę, reikiamą aktyviam įsitraukimui ES atstatymo programose Ukrainoje, didelį įgyvendintų ir šiuo metu vykdomų projektų bagažą yra sukaupusi Lietuvos Centrinė projektų valdymo agentūra.

Susitikime taip pat aptarta parama Ukrainai įgyvendinant būtinas reformas.

Vyriausybės kanclerė pabrėžė ekspertinės ir techninės paramos Ukrainai užtikrinimo svarbą, jog ši galėtų įgyvendinti reikiamas institucines reformas ir tinkamai pasiruošti stojimo deryboms.

Sekdami reformų įgyvendinimą ir padėdami Ukrainai tai padaryti, neturime ignoruoti ir apsunkinančių karo aplinkybių, sakė G. Balčytytė, nepaisant kurių Ukrainai pavyksta pasiekti didelę pažangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.