Darbą pradėjo R. Žemaitaičio apkaltos komisija: kitą savaitę pradės analizuoti medžiagą

Dėl parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio apkaltos sudaryta specialioji komisija ketvirtadienį susirinko į pirmąjį posėdį, kuriame aptarė darbo eigą. Komisijos pirmininkas Arūnas Valinskas teigia, kad ateinančią savaitę vyksiančiame posėdyje jau bus pradėta analizuoti apkaltos medžiaga.

Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 2:45 PM

„Šiandieną turinio labai nenagrinėjome, aišku, mes realiai esame visi susipažinę. Tai iš esmės buvo toks nusistatomasis posėdis, pasitvirtinome reglamentą, kada kaip dirbsime, apsitarėme dėl ekspertų, kuriuos kviesime, dėl vertinimo kampų ir krypčių, kurios mums yra labiausiai aktualios. Sekančią savaitę jau pradėsime judėti su medžiagos analize“, – Eltai teigė A. Valinskas.

Politikas teigia, kad į kitą savaitę vyksiančios specialiosios komisijos posėdį R. Žemaitaitis dar nebus kviečiamas.

„Sekantį posėdį mes turėsime tokį įžanginį, kuriame apskritai visą medžiagą pakviesime pateikti, vertinimus jau įvairių ekspertų. Ponas Žemaitaitis bus informuotas apie tą posėdį, galės pateikti kažkokią papildomą medžiagą, jeigu jis norės, bet kol kas plano jį kviesti nėra“, – sakė jis.

Seimas antradienį pritarė valdančiųjų iniciatyvai dėl apkaltos antisemitiniais pasisakymais pasižymėjusiam parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui. Seimo sprendimu buvo sudaryta komisija iš 6 valdančiųjų parlamentarų, nes opozicijos atstovai joje dalyvauti atsisakė.

Komisijai pavesta darbą atlikti ir savo išvadą pateikti iki spalio 10 dienos.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą.

Ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle R. Žemaitaitis sukėlė ir anksčiau. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Į R. Žemaitaičio pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.