Dirbti Seimo narių padėjėjais siūloma leisti ir aukštojo išsilavinimo neturintiems asmenims

Įvairioms frakcijoms atstovaujanti parlamentarų grupė siūlo leisti aukštojo išsilavinimo neturintiems asmenims dirbti Seimo narių padėjėjais.

 D. Asanavičiūtė<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 D. Asanavičiūtė<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo nariai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo nariai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jadvyga Bieliavska

Sep 22, 2023, 5:20 PM

Tokias Statuto pataisas įregistravę Seimo nariai siūlo numatyti, kad jų padėjėjais būtų galima dirbti ir pagal darbo sutartį. Projekto autorių teigimu, tokia nuostata leistų įdarbinti studentus ar asmenis, kurie yra tinkami šiam darbui, tačiau neturi aukštojo išsilavinimo.

„Projektas parengtas siekiant nesudaryti kliūčių Seimo nariams ir kitiems politikams priimti į darbą asmenis, kurie, jų nuomone, yra tinkami būti jų padėjėjais Seime, tačiau neturi aukštojo išsilavinimo. Pas Seimo narius ar kitus politikus praktikas dažnai atlieka iniciatyvūs, išsilavinę ir kvalifikuoti paskutinių kursų studentai, kuriuos norima pakviesti dirbti pabaigus sėkmingą praktiką, tačiau tą trukdo padaryti reikalavimas turėti aukštąjį išsilavinimą valstybės tarnautojams. Taip pat neįmanoma įdarbinti užsienyje baigusių studijų, ypač baigusiųjų Jungtinėje Karalystėje, arba ne ES valstybėse – ne visuomet Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) pripažįsta užsienio universitetų, koledžų diplomus“ – sako projektą inicijavę Seimo nariai Dalia Asanavičiūtė ir Matas Maldeikis.

Tikimasi, kad priėmus siūlomą Statuto pataisą būtų galima įtraukti daugiau jaunų, iniciatyvių žmonių į Seimo darbą, valstybės gyvenimą.

Šiuo metu Statutas numato, kad kiekvienam Seimo nariui įsteigiamos 3 nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.