Po A. Tapino tyrimo Ukmergės valstiečiai A. Kopūstas ir R. Pivoras sustabdė savo narystę LVŽS

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nariai Algirdas Kopūstas ir Romas Pivoras sustabdė narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS). Apie tai partija penktadienį paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

 A. Kopūstas ir R. Pivoras <br> Lrytas.lt koliažas
 A. Kopūstas ir R. Pivoras <br> Lrytas.lt koliažas
 Andrius Tapinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Andrius Tapinas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Augustė Lyberytė

Sep 22, 2023, 4:11 PM, atnaujinta Sep 22, 2023, 4:16 PM

A. Kopūstas ir R. Pivoras tokį sprendimą priėmė po penktadienį pasirodžiusio visuomenininko Andriaus Tapino tyrimo „Skaidrinam“, kuriame nurodoma, kad A. Kopūstas už kurą toje pačioje degalinėje atsiskaitinėjo 54 kortelėmis, dažniausiai buvo aptarnaujamas to paties kasininko. Tuo metu R. Pivoras kompensavosi išlaidas tiek už benziną, tiek už dyzeliną. Taip pat naudojosi mažiausiai 38 skirtingomis mokėjimo kortelėmis.

Politikai sustabdė narystę iki tol, kol bus įvertinta, ar pažeidė Ukmergės savivaldoje galiojusią išmokų tarybos nariams naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarką.

„Šiandien abu politikai pateikė prašymus laikinai stabdyti jų narystę partijoje. Abu kolegos apgailestauja, kad nepakankamai įvertino aplinkybes, ir nepagalvojo, jog visuomenei ir rinkėjams gali kilti regimybė dėl jų naudotų tarybos nario išmokų panaudojimo skaidrumo. Aš savo ruožtu atsiprašau dėl tokios situacijos, kad nebuvo laiku užkardintos abejonės politikų sąžiningumu“, – teigia LVŽS Ukmergės rajono skyriaus pirmininkas, Seimo narys Juozas Varžgalys.

Pavasarį kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus rajono savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.