Prasideda pratybos „Perkūno bastionas 2023“: daliai parengtojo rezervo karių bus siunčiamos informacinės žinutės

Rugsėjo 25–29 d. Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas organizuoja kasmetines pratybas „Perkūno bastionas 2023“, kurių metu bus patikrinta ir rezervo karių pašaukimo sistema. Nuo rugsėjo 25 d. dalis Alytaus regiono parengtojo rezervo sąrašuose esančių piliečių gaus informacinio pobūdžio žinutes ir sulauks skambučių iš Lietuvos kariuomenės apie šaukimą atlikti karo prievolę Komendantiniame vienete, jeigu šalyje būtų pradėta mobilizacija, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

 Prasideda pratybos „Perkūno bastionas 2023“<br>LK archyvo nuotrauka
 Prasideda pratybos „Perkūno bastionas 2023“<br>LK archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kariuomenė

Sep 22, 2023, 3:43 PM, atnaujinta Sep 22, 2023, 3:47 PM

„Veikdami kartu su ginkluotųjų pajėgų vienetais, vyriausybės ir savivaldos institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir piliečiais ruošiamės valstybės gynybai. Siekdami užtikrinti kryptingą pasiruošimą, organizuojame bendras pratybas, kurių metu vertiname sąveiką tarp Lietuvos kariuomenės ir institucijų bei organizacijų. LK Gynybos štabo pagrindinis tikslas šiose pratybose sudaryti sąlygas treniruoti Karo komendantus, jų pavaduotojus bei Lietuvos šaulių sąjungos komendantinius vienetus, tačiau ne ką mažiau svarbu veikti išvien ir su kitais ginkluotųjų pajėgų vienetais“, – pabrėžė Gynybos štabo viršininkas gen. mjr. Mindaugas Steponavičius.

Alytaus regione vyksiančių stalo pratybų su praktiniais veiksmais „Perkūno bastionas 2023“ metu bus treniruojama sąveika tarp visų ginkluotųjų pajėgų vienetų ir svarbiausių nacionalinės bei regioninės valdžios elementų. Mokymuose dalyvauja LRVK Nacionalinis krizių valdymo centras, Krašto apsaugos, Vidaus reikalų, Sveikatos apsaugos, Energetikos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, 8 Pietų Lietuvos savivaldybės ir kitos institucijos. Pirmą kartą į šias pratybas integruota ir Vidaus reikalų ministerijos pratybų dalis „Šventaragio stalas“, kurių metu bus vertinamos institucijų valdymo procedūros nepaprastosios padėties metu bei Viešosios tvarkos komendantūrų ir institucijų operacijų centrų veiklos koordinacija.

Šios pratybos yra unikali aplinka treniruotis, įvertinti ir aptarti institucijų gebėjimą reaguoti bei veikti krizių, nepaprastosios padėties, mobilizacijos ir karo atvejais. Suteikiama galimybė peržiūrėti teisinės bazės aktualumą, tobulinti informacijos kaitos procedūras, treniruoti įvairių lygių specialistus ir sprendimų priėmėjus krizių valdymo specifikos. Stiprus ir koordinuotas ryšys tarp valstybės institucijų veikia ne tik kaip sprendimų priėmimo ir operacijų valdymo garantas, bet ir stiprus atgrasymo veiksnys. Tokio pobūdžio pratybas Lietuvos kariuomenė organizuoja nuo 2017 m. kasmet kitoje Lietuvos savivaldybėje ar regione.

Pratybų metu gyventojams bus siunčiamas toks pranešimas:

„Informuojame <vardo_raidė>.<pavardės_raidė>. esate priskirtas LK personalo rezervui, 09 25–29 Alytaus apskrityje vykdomos LK rezervo mobilizacinės pratybos, kurių metu su Jumis gali susisiekti LK atstovai. Daugiau informacijos apie vykdomas pratybas tinklapyje www.karys.lt.“

Kilus klausimams kviečiame susisiekti svetainėje www.karys.lt esančiais kontaktais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.