Regionų partija kitos kadencijos Seime tikisi turėti savo frakciją

Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus tikisi, kad kitos kadencijos Seime jo vadovaujama politinė jėga rinkimuose peržengs 5 proc. kartelę ir turės savo frakciją. Partija taip pat viliasi turėti bent vieną atstovą Europos Parlamente (EP).

Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 24, 2023, 4:17 PM, atnaujinta Sep 24, 2023, 4:18 PM

„Seimo rinkimuose pagrindinis siekis turėti savo frakciją, mažiausiai 7 Seimo narius. Aišku ir daugiau, perlipti 5 proc. Ir kad turėtume savo atstovus EP, minimu vieną, o gal ir du“, – Eltai sekmadienį po Regionų partijos suvažiavimo Vilniuje sakė J. Pinskus.

„Siekiai dideli. Manau, kad sutelkta komanda tą galime padaryti“, – pažymėjo parlamentaras.

Jis pažymi, kad Regionų partija – kitaip nei kitos politinės partijos – auga, optimistiškai esą nuteikia ir partijos finansinės galimybės. Pasak politiko, ši politinė jėga „tikrai peraugs kitas partijas“.

„Mūsų partija struktūrine prasme auga geriausiai, lipame į viršų, ateina daug naujų žmonių – gal nepatyrusių, bet jaunų. Manau, kad mūsų perspektyvos yra geros“, – teigė J. Pinskus.

„O kai pasižiūri į kitas partijas – jos traukiasi, mažėja, jų struktūros blogėja. Jei nėra žmonių, gali bet kokius pinigus ar idėjas krauti, bet nieko nepasieksi. O mes kaip tik kreipiame dėmesį į žmones, į struktūrą, į idėjas. Ir finansine prasme atrodysime geriau“, – kalbėjo politikas.

J. Pinskus teigė, kad artėjant rinkimams partija kaip ir anksčiau pasisakys už socialinės atskirties tarp didmiesčių ir Lietuvos regionų mažinimą.

„Ir, aišku, visur įvardijame, kad esame už tradicinę šeimą“, – pažymėjo parlamentaras.

Sekmadienį vyko Regionų partijos suvažiavimas, kuriame J. Pinskus perrinktas partijos pirmininku. Savo kalboje bendrapartiečiams jis teigė, jog partija „sekančiam rinkimų maratonui bus gerokai labiau pasiruošusi“.

Anot J. Pinskaus, partijoje jau 5,8 tūkst. narių, 2024 m. rinkimuose ji disponuos maždaug 273 tūkst. eurų biudžetu.

Regionų partija taip patvirtino, jog prezidento rinkimuose gegužę rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką.

Lietuvos regionų partija buvo įsteigta 2018 m. kovo mėnesį, kai kilus kivirčams Lietuvos socialdemokratų partijos gretose dalis narių atsiskyrė nuo politinės jėgos. Tiesa, iki 2021 m. partija vadinosi Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Šiuo metu Lietuvos regionų partiją parlamente atstovauja du Seimo nariai – J. Pinskus ir Andrius Palionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.