I. Šimonytė susitikime su katalikų ir graikų apeigų katalikų Bažnyčios vadovais dėkojo už telkiamą paramą Ukrainai

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Kyjivo ir Haličo arkivyskupu Sviatoslavu Ševčiuku ir Vilniaus arkivyskupu metropolitu Gintaru Grušu.

 Ingrida Šimonytė.<br> Lietuvos Respublikos vyriausybės nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br> Lietuvos Respublikos vyriausybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-27 17:20, atnaujinta 2023-09-27 17:21

Susitikime I. Šimonytė pažymėjo, kad atnešdamas žiaurumą ir nepamatuojamas kančias, karas taip pat atskleidė ir atjautos bei bendrystės galią.

„Kad padėtų Ukrainai apsiginti ir kuo šilčiau priimtų pabėgusius nuo karo, Lietuva – mūsų žmonės, verslai, Vyriausybė – nepaprastai susitelkė“, – pranešime cituojama premjerė.

Ji taip pat pažymėjo, kad didelį darbą, suteikiant paramą bei prieglobstį nukentėjusiems ukrainiečiams, atliko ir Lietuvos katalikų bei graikų apeigų katalikų Bažnyčios.

„Labai daug ukrainiečiams padėjo ir Lietuvos katalikų bei graikų apeigų katalikų Bažnyčios – ne tik teikdamos humanitarinę pagalbą, bet ir atliepdamos sielovados poreikius, kurie karą išgyvenantiems ukrainiečiams yra be galo svarbūs“, – sakė I. Šimonytė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad lietuvių ir ukrainiečių tautas vienija ne vien sunki kova už laisvę, kurią Ukraina kovoja ir šiandien, gindama ne tik savo šalį, bet ir mus visus. Mūsų tautas vienija ir bendra istorija, kultūriniai ir dvasiniai saitai, kuriuos svarbu branginti ir puoselėti. Vienas tokių saitų – šventojo Juozapato asmenybė.

„Džiaugiuosi, kad praėjus 400 metų po šventojo Juozapato kankiniškos mirties Lietuvos katalikai ir graikų apeigų katalikai ukrainiečiai kartu švenčia jo gyvenimą ir auką čia, Vilniuje“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.