I. Šimonytė apie policijos reformą: gali atsirasti ir tarpinis sprendimas

Premjerė Ingrida Šimonytė neatmeta, kad Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūloma policijos reforma diskusijų Seimo komitetuose metu gali keistis. Pasak politikės, parlamentas įvertins visus argumentus ir reiškiamas abejones. Todėl Vyriausybės vadovė ragina pareigūnų profsąjungas nesibaiminti dėl planuojamų pokyčių.

I.Šimonytė<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
I.Šimonytė<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 I. Šimonytė<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
 I. Šimonytė<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustė Lyberytė

Sep 28, 2023, 11:45 AM, atnaujinta Sep 28, 2023, 11:55 AM

„Aptariant komitetuose, manau, gali atsirasti kažkoks galbūt net ir tarpinis sprendimas – priklausomai nuo to, kurie argumentai dienų gale pasirodys labiau įtikinami“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Nereikia baimintis, nes niekas neskuba su tuo projektu. Jo svarstymas ir grįžimas į salę numatytas tik gruodžio mėnesį. Tikrai diskusijoms yra labai daug laiko“, – teigė ji.

I. Šimonytė nurodė, kad policijos pertvarkoje valdymo prasme privalumų yra. Tačiau, pabrėžė politikė, girdimos ir politinių oponentų bei pareigūnų išsakomos rizikos.

„Geriausiai į tą klausimą (dėl komisariatų stambinimo – ELTA) turėtų atsakyti ar galėtų atsakyti policijos generalinis komisaras, kadangi jis yra institucijos vadovas ir turi rimtų argumentų, kodėl toks siūlymas yra teikiamas“, – kalbėjo premjerė.

„Manau, kad Seimas visus argumentus galės apsvarstyti ir įvertinti“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad prieš savaitę Seimas po pateikimo pritarė VRM teikiamam Policijos įstatymo pakeitimų paketui.

VRM teikiamais įstatymo projektais siūloma reorganizuoti policijos veiklą – palikti tik 5 apygardų vyriausiuosius komisariatus (Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus), o Policijos departamento pavadinimą keisti į „Lietuvos policiją“. Papildomai būtų steigiami keturi policijos komisariatai – Marijampolės m., Tauragės raj., Utenos raj. ir Alytaus m. ir raj. savivaldybių teritorijai prižiūrėti.

Taip pat siūloma VST integruoti į policijos struktūras, paliekant tarnybai atskiro juridinio asmens statusą. Tarnybos savininko teises ir pareigas įgyvendintų policijos generalinis komisaras.

Pokyčius numatoma įgyvendinti etapais – nuostatos, susijusios su VST integravimu į policijos sistemą įsigaliotų nuo 2024 m. kovo 1 d., o administraciniai pokyčiais policijoje – nuo 2024 m. liepos 1 d.

Seimo opozicijos gretose VRM siūlymai palaikymo kol kas nesulaukia, parlamentarai negaili pastabų sprendimams dėl VST prijungimo prie policijos. Kritiškai į pertvarką žiūri ir patys VST pareigūnai, praėjusią savaitę prie Seimo surengę piketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.