Vilniaus policija pradėjo administracinę teiseną dėl prie Seimo vykusio Lietuvos gėjų lygos protesto metu užfiksuotų incidentų

Įvertinus ketvirtadienį prie Seimo rūmų vykusio Lietuvos gėjų lygos (LGL) atstovų protesto metu užfiksuotus incidentus, Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėta administracinė teisena, praneša policija.

LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
LGBT mitingas prie Seimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 7:32 PM, atnaujinta Sep 28, 2023, 7:33 PM

„Vilniaus apskr. VPK 3-iajame policijos komisariate pradėta administracinė teisena dėl tyčinio turto sunaikinimo ar sugadinimo bei vertinami veiksmai dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – rašoma policijos išplatintame pranešime.

Pasak policijos, bus analizuojama video medžiaga ir kartu su prokurorais bus sprendžiamas ikiteisminio tyrimo pradėjimo klausimas dėl galimo neapykantos kurstymo.

ELTA primena, kad keliasdešimt Lietuvos gėjų lygos (LGL) atstovų ketvirtadienį rinkosi į protestą dėl Lietuvos teisinėje bazėje vis dar esančios nuostatos, numatančios, kad informacija apie LGBT bendruomenę daro neigiamą poveikį nepilnamečiams.

LGL lyderis Vladimiras Simonko teigė, kad tokios nuostatos egzistavimas lemia vis prastėjančią LGBT bendruomenei priklausančių moksleivių savijautą. Be to, kaip pažymėjo jis, sukuria vietos sklisti dezinformacijai.

Prasidėjus protestui pasirodė grupelė prieš mitingą nusiteikusių asmenų. Jie nešėsi plakatus su užrašais „Pedofilija ne teisė, o nusikaltimas“, „Kodėl jie lenda prie mūsų vaikų“, „Įveskite pedofilų registrą“, „Vaikai ne sekso objektai“.

„Konfliktinių situacijų nebuvo, nefiksuota ir neregistruota. Buvo tik incidentas su vėliava, kuri buvo ištiesta ant žemės – per ją kažkas vaikščiojo. Tai šį incidentą pareigūnai vertina ir artimiausiu metu bus priimtas sprendimas“, – Eltai ketvirtadienį teigė Vilniaus apskrities VPK atstovė žiniasklaidai Julija Samorokovskaja.

Mitinge dalyvavo prorusiškas aktyvistas Laurynas Ragelskis, riaušių prie Seimo byloje kaltinamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, nešinas Lietuvos vėliava, taip pat Seimo narys Petras Gražulis. Pastaruosius asmenis žurnalistai užfiksavo vaikštant per LGBT vėliavą.

Liepą Teisingumo ministerija įregistravo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma pripažinti negaliojančia Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatą, kuria remiantis 2013 metais Lietuvoje buvo uždrausta vaikiška knyga, aprašanti homoseksualių porų meilę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.