Vyriausybės kanclerė susitiko su Lietuvos kurčiųjų draugijos vadovais

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė ketvirtadienį aptarė valstybės institucijų ir Lietuvos kurčiųjų draugijos (LKD) bendradarbiavimo galimybes bei kurčiųjų bendruomenei aktualius klausimus su Draugijos prezidente Vaida Lukošiūte bei viceprezidentu Pauliumi Jurjonu.

 Akimirkos iš susitikimo.<br> L. Penek/LRV nuotr.
 Akimirkos iš susitikimo.<br> L. Penek/LRV nuotr.
 Akimirkos iš susitikimo.<br> L. Penek/LRV nuotr.
 Akimirkos iš susitikimo.<br> L. Penek/LRV nuotr.
 Akimirkos iš susitikimo.<br> L. Penek/LRV nuotr.
 Akimirkos iš susitikimo.<br> L. Penek/LRV nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 5:29 PM, atnaujinta Sep 28, 2023, 5:30 PM

„Ne pati negalia, o ribotas paslaugų, įsidarbinimo, informacijos ir aplinkos prieinamumas tampa žmonių su įvairiomis negaliomis atskirties priežastimi, todėl Lietuvos kurčiųjų draugijos ir Vyriausybės bendradarbiavimas yra labai svarbus, įgalinantis mus geriau suprasti, ką galime padaryti didindami įvairių poreikių žmonių įtrauktį. Pastaraisiais metais esame priėmę svarbių sprendimų, skatinančių negalią turinčių asmenų socialinę integraciją, jų užimtumą, įsitraukimą į darbo rinką, tačiau svarbu sekti progresą, girdėti, kaip jį vertina ne tik įgyvendinančios institucijos, bet ir bendruomenė, į kurią šie sprendimai orientuoti“, – sakė Vyriausybės kanclerė G. Balčytytė.

Susitikime aptartas Vyriausybės kanceliarijos ir LKD bendradarbiavimas gerinant įvairios profesinės kvalifikacijos asmenų su klausos negalia įsidarbinimo galimybes valstybės institucijose.

Sutarta tęsti diskusijas ir ieškoti praktinių bendradarbiavimo būdų, kurie galėtų tapti paskata didesniam tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus atvirumui asmenims su klausos negalia.

Kaip pažymėjo Vyriausybės kanclerė, sprendžiant žmonėms su negalia aktualius klausimus dažna problema yra ne teisinio reglamentavimo stoka, o tinkamo įgyvendinimo realybėje spragos, kurių sprendimui skiriamas didelis dėmesys.

Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimai ir Viešojo valdymo agentūros įsteigimas taip pat praplės galimybes įgyvendinti horizontalius sprendimus, palankius darbuotojų su negalia profesinei įtraukčiai į viešąjį sektorių, kalbėta susitikime.

Kanclerė G. Balčytytė taip pat padėkojo Lietuvos kurčiųjų draugijai už bendradarbiavimą, pastaraisiais metais padedant komunikuoti bendruomenei ir visai visuomenei svarbius klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.