Sklindant gandams apie dviejų partijų susijungimą – lyderio žinia: „Tai neišvengiamas procesas“

Artėjant 2024 m. rinkiminiam laikotarpiui, Seimo kuluaruose netyla kalbos apie galimą „darbiečių“ ir „Laisvės ir teisingumo“ partijų susijungimą. Eltos žiniomis, šių politinių jėgų lyderiai aktyviai diskutuoja ir derasi dėl politinių jėgų konsolidacijos.

 Artūras Zuokas ir Andrius Mazuronis.<br> Lrytas.lt koliažas
 Artūras Zuokas ir Andrius Mazuronis.<br> Lrytas.lt koliažas
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Artūras Zuokas <br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas <br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Artūras Zuokas <br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas <br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Mazuronis.<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
 Andrius Mazuronis.<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Artūras Zuokas. <br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Artūras Zuokas. <br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Augustė Lyberytė

Sep 30, 2023, 12:56 PM

Visgi, nei vienas „Laisvės ir teisingumo“ lyderių Artūras Zuokas, nei Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis tokios informacijos nepatvirtino. Tačiau ir nepaneigė – politikai nurodė, kad pokalbiai vyksta. Tačiau, pasak jų, jokių sprendimų ar svarstymų apie jungimąsi kol kas nėra.

„Galiu atsakyti, kad mes ruošiamės kitiems rinkiminiams metams. Be abejonės, turime diskusijas su skirtingų politinių partijų atstovais, vadovais, taip pat ir nepartiniais politiniais dariniais. Bet šiandien pasakyti kažką konkretaus – neturime ką. Nelabai galėtume, net jei ir turėtume ką“, – Eltai teigė A. Zuokas, paprašytas patvirtinti arba paneigti ELTA šaltinių informaciją.

„Neįvardinčiau nė vienos politinės organizacijos, su kuria šiandien diskutuojame, nes jokių diskusijų, kurios turėtų kažkokį susitarimą arba kažkokį didesnį formatą nei kalbos, šiuo metu nėra“, – tęsė jis.

Klausimo apie galimą partijų jungimąsi sulaukęs A. Mazuronis nesureikšmino parlamento rūmuose sklandančių kalbų. Pasak Seimo nario, „darbiečiai“ jau daug metų kalba apie politinių jėgų konsolidacijos neišvengiamybę.

„Nei patvirtinti, nei paneigti nieko negaliu. Nėra nei ką tvirtinti, nei neigti. Bet jūs klausiate, aš sakiau, sakau ir sakysiu, kad politinės konsolidacijos procesas valstybėje yra neišvengiamas. Yra per daug ir per smulkių partijų“, – Eltai situaciją komentavo A. Mazuronis.

„Kalbu apie tai nuo antros kadencijos Seime, kai dar buvau partijoje „Tvarka ir teisingumas“ – amžinąjį jai atilsį. Tai neišvengiamas procesas“, – pakartojo jis.

Visgi, A. Mazuronis nurodė, kad „darbiečiai“ apie politinę ateitį diskutuoja ne tik su „Laisve ir teisingumu“, bet ir Regionų partija, kitomis politinėmis organizacijomis.

„Ne tik su „Laisve ir teisingumu“ – ir su Regionų partija, ir su dar kažkuo. Visos, kas yra politiniame lauke“, – patikino parlamentaras.

ELTA primena, kad šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, tuo metu „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisve ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo