Šių metų M. Lukšienės premijos laureate tapo geografijos mokytoja L. Urbonienė

Meilės Lukšienės premijos laureate šiais metais tapo Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos geografijos, gamtos ir žmogaus dalyko mokytoja Ligita Urbonienė.

Šių metų M. Lukšienės premijos laureate tapo geografijos mokytoja L. Urbonienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šių metų M. Lukšienės premijos laureate tapo geografijos mokytoja L. Urbonienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 5:24 PM, atnaujinta Oct 2, 2023, 7:45 PM

„Dėkoju savo mokyklai, kuri pasiūlė mano kandidatūrą. Tikiu, kad Lietuvoje yra begalė deimantų ir perlų, tik reikia juos atrasti“, – sakė L. Urbonienė.

Šiais metais atrankos komisija rinkosi tarp 12 pretendentų į M. Lukšienės premiją.

„Kandidato atranka šiemet buvo viena sunkiausių, vadinasi, visi dalyvavusieji esate lygiaverčiai“, – skelbdamas laimėtoją sakė atrankos komisijos vadovas viceministras Ramūnas Skaudžius.

Premija L. Urbonienei bus įteikiama kartu su Metų mokytojo premijomis pažymint Tarptautinę mokytojų dieną, nurodoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pranešime žiniasklaidai.

Pasak ministerijos, L. Urbonienė per pamokas naudoja skaitmeninį turinį, į ugdymo procesą įtraukia ir praktinius elementus, savivaldų mokymąsi. Taip pat organizuoja proto mūšius, aktyviai dalyvauja pilietiškumą stiprinančiuose renginiuose, savanorystės akcijose, prisideda prie tarptautinių Erasmus+ projektų įgyvendinimo, atstovauja mokyklai užsienio šalyse.

Nuo 2019 m. mokytoja vykdo neformaliojo švietimo veiklas įtraukdama emocinių ir bendravimo problemų turinčius vaikus. Kartu su kolegomis yra parengusi stovyklos programą gabiems mokiniams. Be to, yra Lietuvos skautijos organizacijos narė, buria 5–8 klasių mokinius į skautų būrelio veiklą.

ŠMSM 2010 m. įsteigta M. Lukšienės premija skiriama už sėkmingą pedagoginės veiklos startą, demokratiškumo, humaniškumo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M. Lukšienės idėjas.

Kandidatūras premijai turi teisę siūlyti pats kandidatas, švietimo įstaigų vadovai, švietimo įstaigų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, mokyklų savininkai, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos, ministerija ir jai pavaldžios institucijos.

Premijos dydis – 120 bazinių socialinių išmokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.