Į klausimus turėjęs atsakyti R. Žemaitaitis apkaltos komisijos posėdyje nepasirodė: į kitą posėdį kvies registruotu laišku

Antradienį posėdžiavusiai specialiajai Seimo komisijai nepavyko užduoti klausimų antisemitiniais pasireiškimais pasižymėjusiam Remigijui Žemaitaičiui. Parlamentaras, kurio atžvilgiu siūloma pradėti apkaltos procedūrą, į posėdį neatvyko. Komisijos nariai parlamentarą į kitą posėdį parlamentarą bandys pakviesti registruotu laišku.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>A. Ufarto/ELTA nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>A. Ufarto/ELTA nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.<br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

2023-10-03 11:18

„Kiek yra pasiekusios mane naujienos, tai kolega Remigijus apskritai nežada jokia forma prisijungti prie šios komisijos ir nežada su ja bendradarbiauti jokiais mediumais: nei raštu, nei žodžiu, nei kaip nors kitaip, nes jis laiko šios komisijos darbą neteisėtu apskritai“, – posėdžio metu informavo komisijos pirmininkas Arūnas Valinskas.

Posėdžio metu buvo diskutuota, kokiais būdais užsitikrinti, kad R. Žemaitaitis apie kvietimą dalyvauti posėdyje būtų informuotas. Komisijos nariai sutarė dar kartą pabandyti parlamentarą į posėdį prisikviesti registruotu laišku.

„Kolegos, bent jau registruotą laišką su kvietimu išsiųskime ir tada galėsime dar apsitarti dėl kitų priemonių“, – pasiūlė A. Valinskas.

Šiam siūlymui komisija pritarė bendru sutarimu.

Seimo nariai sutarė penktadienį sušaukti dar vieną posėdį, kuriame turėtų būti formuojama komisijos išvada dėl R. Žemaitaičio apkaltos. Komisija darbą planuoja baigti iki ateinančios savaitės antradienio.

Savo ruožtu pirmadienį Eltai pasiteiravus paties R. Žemaitaičio, ar šis ketina atsakyti į klausimus, Seimo narys leido suprasti, kad neteisėtos komisijos posėdyje dalyvauti nesiruošia.

Seimas pritarė valdančiųjų iniciatyvai dėl apkaltos antisemitiniais pasisakymais pasižymėjusiam parlamentarui R. Žemaitaičiui. Seimo sprendimu buvo sudaryta komisija iš 6 valdančiųjų parlamentarų, nes opozicijos atstovai joje dalyvauti atsisakė. Komisijai pavesta darbą atlikti ir savo išvadą pateikti iki spalio 10 dienos.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą.

Ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle R. Žemaitaitis sukėlė ir anksčiau. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Į R. Žemaitaičio pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.