I. Šimonytė dar nesusipažino su streikuojančios profsąjungos kompromisiniais pasiūlymais: girdėjo, kad jie – nuosaikesni

Premjerė Ingrida Šimonytė dar nesusipažino su pirmadienį Andriaus Navicko vadovaujamos profsąjungos pateiktais atnaujintais pasiūlymais deryboms su švietimo ministerija. Visgi, ministrė pirmininkė sako girdėjusi, kad nauji streikuojančių mokytojų pasiūlymai dėl mokytojų darbo sąlygų gerinimo yra nuosaikesni.

Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Irtautė Gutauskaitė

2023-10-03 09:11, atnaujinta 2023-10-03 09:12

„Ne, aš tų siūlymų nemačiau“, – LRT radijui antradienį sakė I. Šimonytė, paklausta, ar yra susipažinusi su A. Navicko profesinės sąjungos atnaujintais pasiūlymais deryboms.

„Teko girdėti, kad tie siūlymai šiek tiek nuosaikesni“, – pridūrė premjerė.

Streiką paskelbusios švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkas A. Navickas Eltai pirmadienį teigė pateikęs kompromisinius pasiūlymus švietimo ministerijai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija streikuojančiai švietimo darbuotojų profsąjungai praėjusios savaitės ketvirtadienį nusiuntė pasiūlymus dėl mokytojų darbo sąlygų gerinimo. Ministras Gintautas Jakštas tikino, kad, sulaukus profesinės sąjungos atsakymo dėl pasiūlymų, bus bandoma su mokytojais tęsti derybas.

Atnaujintos derybos su ministerija ir galimas susitarimas dėl pakoreguotų pasiūlymų mokytojų darbo sąlygoms gerinti antradienį bus aptartos ir su prezidentu Gitanu Nausėda.

ELTA primena, kad antradienį toliau tęsiasi mokytojų streikas. Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos teigimu, streikas truks visą mėnesį.

ŠMSM rugsėjį pateiktas pasiūlymas kitais metais pedagogų darbo užmokestį didinti 21 proc., nuo sausio atlyginimus pakeliant 10 proc., netenkino švietimo darbuotojų profsąjungos. A. Navicko teigimu, mokytojų atlyginimai turėtų būti keliami ženkliai daugiau.

Be atlyginimų didinimo, LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių klasėse bei mokytojų darbo krūvį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.