V. Mitalas siūlo atsisakyti su rinkimų agitacija susijusio naujo draudimo

Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas siūlo atsisakyti Rinkimų kodekse planuojamo įtvirtinti draudimo rinkiminės politinės kampanijos metu platinti savivaldybių, Europos Parlamento, Seimo nario darbo ataskaitas, kurios yra apmokamos šių ar kitų valdžios institucijų lėšomis.

 V. Mitalas<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 V. Mitalas<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-03 16:47, atnaujinta 2023-10-03 16:48

Jo nuomone, toks draudimas būtų perteklinis.

„Šiuo metu galiojantis Rinkimų kodekso straipsnis, reguliuojantis draudimą vykdyti rinkimų agitaciją naudojantis tarnybine padėtimi yra pakankamas ir tinkamas, nes jau dabar kandidatams yra draudžiama skleisti politinę agitaciją, ją apmokant valstybės institucijų lėšomis“,– sako pasiūlymą Rinkimų kodekso pataisoms įregistravęs V. Mitalas.

Be to, naujasis draudimas, jo nuomone, apribotų žmonių galimybę susipažinti su išrinktų politikų darbais, o politikams – atsiskaityti rinkėjams.

„Šis draudimas būtų taikomas net ir tiems pareigas einantiems politikams, kurie nekandidatuos būsimuose rinkimuose“, – pastebi Seimo pirmininko pavaduotojas V. Mitalas.

Rinkimų kodekse ketinama numatyti draudimą nuo rinkimų politinės kampanijos pradžios iki galutinių rinkimų rezultatų patvirtinimo medijų, elektroniniu ar fiziniu formatu platinti savivaldybių, Europos Parlamento, Seimo nario darbo ataskaitas, jei jos apmokamos šių ar kitų valdžios institucijų lėšomis, primena ELTA.

Rugsėjo 26 d. Seimas po svarstymo pritarė tai numatančioms Rinkimų kodekso pataisoms, kuriomis siekiama užtikrinti sklandesnį rinkimų organizavimą.

Seimas turės dar kartą balsuoti dėl galutinio Rinkimų kodekso pataisų priėmimo.

Rinkimų kodeksas yra įrašytas į konstitucinių įstatymų sąrašą, todėl jo keitimo procedūra yra sudėtingesnė. Jis gali būti keičiamas, pildomas ar pripažįstamas netekusiu galios ne mažesne kaip 85 visų Seimo narių balsų dauguma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas