Seimo komitetas yra už tai, kad Lietuvos istorinė vėliava atsirastų pasienio kontrolės punktuose

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas pritarė įstatymo pataisoms, siūlančioms Lietuvos istorinę vėliavą iškelti pasienio kontrolės punktuose ir skatinančioms gyventojus kelti ją prie gyvenamųjų namų valstybei svarbių istorinių datų metu.

 A. Kupčinskas<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 A. Kupčinskas<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska

Oct 4, 2023, 1:39 PM

Tai numatančiam Seimo nario Andriaus Kupčinsko inicijuotam Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pakeitimo projektui Seimo komiteto nariai trečiadienį pritarė bendru sutarimu.

A. Kupčinskas sako, kad dar dar šį mėnesį įstatymo pataisas turėtų svarstyti Seimas plenarinėje salėje. „Tikiuosi, kad minint Lietuvos vėliavos dieną – sausio 1 d. šalia Trispalvės atsiras ir Vyčio vėliava“, – Eltai sakė A. Kupčinskas. Pasak jo, tai būtų ir tam tikras atsakas plintančiam „litvinizmui“.

Priėmus siūlomas įstatymo pataisas, visus kertančius Lietuvos Respublikos sienas pasitiktų Lietuvos istorinė vėliava.

Istorinės, Vyčio, vėliavos iškėlimas pasienio kontrolės punktuose būtų lygiagretus Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimui, kuris galiotų: tarptautiniuose oro uostuose, atviruose tarptautinei laivybai jūrų ir upių (vidaus vandenų) uostuose, geležinkelio stotyse ar prie automobilių kelių Vyriausybės nutarimu įsteigtose vietose, kuriose patikrinimą atlieka Valstybės sienos apsaugos tarnyba, muitinė ir kitos įgaliotos valstybės institucijos.

Taip pat įstatymo pataisomis siūloma nustatyti, jog Lietuvos valstybės istorinė vėliava būtų keliama prie, virš ar ant valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų pastatų ir Liepos 6 – ąją Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną.

Pasak A. Kupčinsko, šiuo įstatymu projektu taip pat remiama gyventojų iniciatyva kelti istorinę Lietuvos vėliavą prie gyvenamųjų namų valstybei svarbių istorinių datų metu.

Kaip ELTA jau skelbė, rugsėjo 14 d. už Seimo nario Andriaus Kupčinsko pateiktą Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pakeitimo projektą po pateikimo balsavo 103 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 5 parlamentarai susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.