G. Nausėda įvertino dėl V. Rupšio nuomoto buto kilusį skandalą: tai buvo teisėta, bet nemanau, kad teisinga

Kilus diskusijoms, ar kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys nesupainiojo viešų ir privačių interesų už nuomotą butą sūnui atsiskaitydamas skiriama kompensacija, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tokių dviprasmiškų situacijų būtina išvengti.

Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Pabradės poligonas,Boxer prezentacija,Anušauskas,Rupšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pabradės poligonas,Boxer prezentacija,Anušauskas,Rupšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 2:33 PM

„Kariuomenės vadas turi teisę į normalų gyvenamąjį plotą ir todėl turime taip sureguliuoti teisinę bazę, kad nebūtų žmonės pastatomi į tokias dviprasmiškas situacijas. Manau, kad tai, kaip buvo nušviesta ir kaip įvyko – netinka. Dėl to pasakiau kariuomenės vadui, kad jis turi atsisakyti tos sutarties“, – žurnalistams ketvirtadienį Grenadoje sakė G. Nausėda.

Todėl, pasak jo, būtina teisinio reguliavimo problemą spręsti iš esmės.

„Tai buvo teisėta. Ar tai buvo teisinga? Manau, kad ne. (…) Todėl, darkart kartoju, klaida turi būti atitaisyta, o kariuomenės vadas turi koncentruotis į nepaprastai svarbius darbus, kuriuos privalo spręsti“, – teigia prezidentas.

ELTA primena, kad antradienį portalui „15min“ pranešus, jog Lietuvos kariuomenės vadas V. Rupšys iš savo sūnaus Vilniuje nuomojasi butą ir už tai gauna 445 eurų vadinamuosius butpinigius, viešojoje erdvėje imta diskutuoti, ar generolas nesupainiojo viešų ir privačių interesų.

Po viešojoje erdvėje kilusios skandalo generolas nutarė nutraukti buto nuomos sutartį, tačiau pareiškė, kad nesijaučia padaręs kokią nors moralinę žalą.

Visgi, parlamento gretose pasigirdo raginimų V. Rupšiui trauktis iš pareigų – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis teigė nemanantis, kad generolas gali tęsti vadovavimą kariuomenei.

Reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją dėl V. Rupšio, VTEK nusprendė detaliau pasidomėti šia situacija ir surinkti papildomos informacijos. Ją įvertinus bus sprendžiama, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl generolo elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.