Tirti karo nusikaltimus Ukrainoje padės ir Europolas

Europolas tapo dar vienu jungtinės tyrimo grupės (JIT) dėl įtariamų pagrindinių tarptautinių nusikaltimų, įvykdytų Ukrainoje, dalyviu, rašoma pranešime spaudai.

Tirti karo nusikaltimus Ukrainoje padės ir Europolas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tirti karo nusikaltimus Ukrainoje padės ir Europolas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Generalinė prokuratūra

Oct 6, 2023, 1:12 PM

Septynių dalyvaujančių šalių generaliniai prokurorai ir Europolo vykdomoji direktorė Catherine De Bolle vakar pasirašė tai nustatantį susitarimą 17-ojo Generalinių prokurorų konsultacinio forumo Eurojuste susitikimo metu.

Europolas prisijungė prie Eurojusto ir Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) prokuratūros kaip JTG dalyvis.

Europolas pagal savo kompetenciją JTG nariams teiks analitinius bei teisinius vertinimus, rems duomenų, teisėtai gautų iš atvirųjų šaltinių, pvz., socialinės žiniasklaidos, televizijos ir radijo, kartu vadinamų atvirojo kodo žvalgybos, rinkimą ir analizę. Europolas taip pat prisidės savo žiniomis ir patirtimi karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoniškumui ir kitų tarptautinių nusikaltimų tyrimų srityse, vykdydamas pagrindinių tarptautinių nusikaltimų analizės projektą (AP CIC).

Šią išskirtinę jungtinę tyrimo grupę 2022 m. kovo 25 d., padedant Eurojustui, įsteigė Lietuva, Lenkija ir Ukraina.

Nuo įsteigimo pradžios Eurojustas JTG teikia teisinę, logistinę, finansinę ir analitinę pagalbą. 2022 m. JIT veikloje aktyviai ėmė dalyvauti Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuratūra, Estija, Latvija ir Slovakija, Rumunija.

Šių metų kovo 3 d. septynios JTG nacionalinės institucijos pasirašė susitarimo memorandumą su Jungtinių Valstijų teisingumo departamentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.