Vilniuje pirmą kartą bus švenčiama tradicinė meksikietiška Mirusiųjų diena

Sostinėje pirmą kartą vyks Meksikos bendruomenės Lietuvoje organizuojama meksikietiška Mirusiųjų diena, rašo portalas MadeinVilnius.lt.

 Mirusiųjų diena Meksikoje<br> Scanpix nuotr.
 Mirusiųjų diena Meksikoje<br> Scanpix nuotr.
 Mirusiųjų diena Meksikoje<br> Scanpix nuotr.
 Mirusiųjų diena Meksikoje<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 3:17 PM

Skelbiama, kad Meksikos bendruomenė Lietuvoje kviečia spalio 28 d. kartu švęsti vieną gražiausių, prasmingiausių ir simboliškiausių šios šalies tradicijų – Mirusiųjų diena.

Šventė prasidės meksikietiška tradicine muzika ir šokiais Katedros aikštėje 17:00 val. Organizatoriai kviečia pasipuošti tradiciniais Catrina/Catrin drabužiais ir pasidažyti veidus.

Po parado dalyvių lauks pasirodymas, kurio metu „Cielito Lindo“ baleto grupė atliks tradicinius Meksikos liaudies šokius.

Mirusiųjų diena Meksikoje, žinoma kaip „Día de los Muertos“ tai šventė, kurios metu Meksikos žmonės pagerbia savo mirusiuosius. Šią dieną gatvės ir namai puošiami spalvingais žibintais, margučiais ir šviečiančiomis dekoracijomis, o ant altorių dedamos nuotraukos ir maisto produktai, kurie buvo mėgstami mirusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.