Antradienį Seimo rūmai nušvis žaliai: išreikš solidarumą jungdamiesi prie akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“

Minint Pasaulinę psichinės sveikatos dieną, antradienį tamsiuoju paros metu Seimo rūmai nušvis žalia spalva. Pranešama, kad tokiu būdu parlamentas jungiasi prie nevyriausybinės organizacijos „Jaunimo linija“ rengiamos akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“, kuria sieks atkreipti dėmesį į jaunų žmonių psichinę bei emocinę sveikatą.

Seimo rūmai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo rūmai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 11:02 AM

Anot Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko Andriaus Navicko, jauni žmonės, kuriems būtina psichologinė pagalba, vis dar per dažnai gėdijasi, o gal kartu ir bijo visuomenės nesupratimo ar pasmerkimo.

„Siekiant, kad jaunas žmogus išdrįstų kalbėtis apie savo jausmus, sielos skausmą, jam turi būti sukurta saugi aplinka atsiverti ir gauti pagalbą. To neradę, jauni žmonės įklimpsta į priklausomybes, neretai iškyla savižudybės rizika. Dar sunkiau įkalbinti pagyvenusio amžiaus žmones kreiptis pagalbos į specialistus ir pasirūpinti savo psichine sveikata. Prisijungdami prie akcijos, išreiškiame solidarumą su visais, kurie rūpinasi savo ir šalia esančių žmonių psichine sveikata ir tikime, kad tai prisideda prie emocinio raštingumo didinimo ir stigmos kreiptis psichologinės pagalbos mažinimo“, – pranešime teigė A. Navickas.

Kasmet prie akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“ jungiasi Lietuvos miestų ir miestelių bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos, jaunimo centrai, bibliotekos. Apšviesti pastatus žaliai, rengtis žaliai, gerti žalius kokteilius, socialiniuose tinkluose ir savo artimuose ratuose kalbėti apie psichinę sveikatą jau pasižadėjo 70 įstaigų ir organizacijų visoje Lietuvoje – mokyklos, bibliotekos, jaunimo ir kultūros centrai, ligoninės.

Spalio 10-osios vakare žaliai nušvis Vilniaus televizijos bokštas, pagrindiniai Vilniaus miesto tiltai, didžiųjų Lietuvos miestų aikštės ir pagrindiniai pastatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.