NKVC svarstys būdus, kaip pargabenti Izraelyje įstrigusius lietuvius

Pirmadienio rytą posėdžiausiantis Nacionalinio krizių valdymo centras (NKVC) ieškos sprendimų, kaip būtų galima į šalį pargabenti Izraelyje esančius lietuvius, teigia Užsienio reikalų ministerijos (URM) kanclerė Inga Černiuk.

Izraelis teigia artėjantis prie istorinio jūrų susitarimo su Libanu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Izraelis teigia artėjantis prie istorinio jūrų susitarimo su Libanu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 9:03 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 12:23 PM

„Šiandieną ryte rinksis Nacionalinis krizių valdymo centras, tai, manau, visos opcijos bus svarstomos“, – LRT radijui teigė I. Černiuk.

Pasak URM kanclerės, pavieniams asmenims pavyksta grįžt iš Izraelio į Lietuvą. Visgi, akcentuoja ji, situacija išlieka sudėtinga.

„Situacija išlieka sudėtinga, bet pavieniams asmenims pavyksta grįžt. Mūsų žiniomis, vakar išskrido 5 asmenys, trims pavyko per Kiprą grįžti, dviem pavyko grįžti į Stambulą“, – informavo ji.

Visgi I. Černiuk teigimu, sudėtingiausia situacija išlieka su vyresnio amžiaus piligrimų grupe, kurie į Lietuvą pageidauja būti pargabenti kartu.

„Ši grupė yra vyresnio amžiaus piligrimai, tai skiriame jiems išties ypatingą dėmesį. Vakar buvo nuvykę du mūsų diplomatai, susitiko su šia grupe, pabendravo, kokie jų poreikiai. Tai matome, kad jų poreikiai yra šiek tiek labiau reiklesni nei įprastai, nes kalbame apie vyresnius žmones ir jų sveikatos būklę“, – sakė URM kanclerė.

„Sudėtingesnė situacija išlieka su jų pargabenimu, dabar dirbame visais įmanomais kanalais, kad tokio didumo grupę būtų įmanoma į kokį nors lėktuvą patalpinti, nes jie nesutinka būti išskaidomi ir norėtų grįžti visi kartu. Tai ir apsunkina šiek tiek situaciją“, – taip pat pažymėjo ji.

Kaip jau buvo pranešta, šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Per „Hamas“ atakas žuvusių žmonių skaičius jau viršijo 700. Tarp aukų yra įvairių šalių piliečių.

Pirmadienuo naktį Izraelis surengė oro smūgius ir iš artilerijos apšaudė daugiau nei 500 kovotojų grupuočių „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ taikinių Gazos Ruože.

„(Izraelio armijos) naikintuvai, sraigtasparniai, orlaiviai ir artilerija smogė į daugiau nei 500 „Hamas“ ir „Islamo džihado“ teroristų taikinių Gazos Ruože“, – pranešama kariuomenės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.