SAM darbą pradeda O. Niakšu: patarinės skaitmenizacijos klausimais

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) darbą pirmadienį pradeda ministro patarėjas dr. Olegas Niakšu. Pranešama, kad jis sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui patars sveikatos sistemos skaitmenizacijos ir modernizacijos klausimais.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 11:47 AM

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, sveikatos apsaugos sistema sparčiai skaitmenizuojama, o su plėtra ateina poreikis esamų informacinių technologijų projektų tobulinimui ir vystymui.

„E. sveikata yra tapusi vienu svarbiausių medikų darbo įrankių, Išankstinė pacientų registravimo sistema – sparčiai populiarėjanti pacientų patekimo pas gydytojus forma. Kartu su Olego prisijungimu prie politinės komandos bus užtikrintas tinkamas dėmesys skaitmeninių įrankių plėtrai“, – pranešime sakė ministras.

O. Niakšu yra sukaupęs daugiau nei 20 metų patirtį įgyvendinant ir valdant skaitmenizacijos projektus Europoje, Azijoje ir Afrikoje. Naujasis patarėjas yra tokių tarptautinių organizacijų, kaip Jungtinės Tautos, vykdančios plėtros programą, Pasaulio bankas, Vokietijos vystymo bankas KfW, ekspertas. Jis aktyviai dalyvavo rengiant valstybines skaitmeninės transformacijos programas, strateginius planus sveikatos, edukacijos ir E. valdžios srityse.

Paskutiniu metu O. Niakšu konsultavo ir dirbo ekspertu VĮ Registrų centre prie E. sveikatos projektų, kur dalijosi sukaupta patirtimi, realizuojant E. sveikatos projektus pagal tarptautinius standartus bei ES rekomendacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.