R. Žemaitaičio negąsdina besikeičiančios opozicijos nuomonės dėl apkaltos komisijos: tikrai nedalyvausiu

Antisemitizmu kaltinamo Remigijaus Žemaitaičio negąsdina opozicijoje didėjantis pasipiktinimas jo pasisakymais Izraelio atžvilgiu. Politikas tikina, kad jam inicijuotos apkaltos komisijos veikloje jis bet kuriuo atveju nesiruošia dalyvauti – net jei prie jos prisijungs Seimo mažumai priklausančios frakcijos.

Remigijus Žemaitaitis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 11:59 AM, atnaujinta Oct 10, 2023, 12:15 PM

„Tikrai ne“, – užtikrintai Eltai teigė R. Žemaitaitis.

„Klausimas kaip komisija yra sudarinėjama, kaip keičiama. Tai yra protu nesuvokiamas dalykas“, – teigė parlamentaras.

„Aš komisijos posėdyje nedalyvausiu, nes reikia procedūras išlaikyti teisingas nuo pat pirmosios minutės“, – akcentavo R. Žemaitaitis.

Opozicinių partijų atstovai pasipiktino R. Žemaitaičio komentarais, išsakytais „Hamas“ surengtų išpuolių prieš Izraelį kontekste. „Darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis teigia, kad jo vadovaujamos partijos frakcija Seime jau yra linkusi įsitraukti į R. Žemaitaičiui sudarytos specialiosios komisijos veiklą.

„Frakcijoje nesvarstėme, bet pozicija pasikeitė girdint tolimesnius pareiškimus, vykstant tragiškai situacijai Izraelyje. Matant tokius pareikšimus, galimybės asmeniškai ir bendražmogiškai suprasti ir pateisinti – yra praktiškai lygios nuliui. Aš nebesuprantu ko kolega siekia ir ką jis bando įrodyti rašydamas tokius kliedesius, kokius skaitau iš jo sklindančius“ – teigė A. Mazuronis.

Specialioji apkaltos komisija antradienį Seimo prašys daugiau laiko, kad galėtų įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos darbą prašoma pratęsti iki lapkričio 6 dienos. Taip pat dar kartą bus bandoma pakviesti prie apkaltos komisijos prisijungti opozicines Seimo frakcijas.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje