Seime per Izraelio aukų pagerbimą – dar vienas R. Žemaitaičio akibrokštas

Antradienį Seimas plenarinį posėdį pradėjo pagerbdami Izraelyje nuo teroristinės grupuotės „Hamas“ atakų žuvusias aukas. Visgi, keletą politikų suglumino antisemitiniais pareiškimais pasižymėjusio Seimo nario Remigijus Žemaitaičio elgesys – parlamentaras paskelbus tylos minutę paliko savo darbo vietą.

 R. Žemaitaitis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 R. Žemaitaitis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 R. Žemaitaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 R. Žemaitaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 R. Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 R. Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 R. Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 R. Žemaitaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 11:54 AM, atnaujinta Oct 10, 2023, 12:16 PM

Apie šią situaciją savo „Facebook“ paskyroje parašė Seimo „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius. Politikas suskubo pranešti matęs, kaip R. Žemaitaitis paliko plenarinių posėdžių salę.

„Seimo salėje paskelbus tylos minutę pagerbti žuvusius Izraelyje, Remigijus Žemaitaitis demonstratyviai išėjo iš salės. Pacientas antisemitas“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė T. V. Raskevičius.

Tuo metu Eltai pasiteiravus kitų Seimo narių, ar šie matė R. Žemaitaitį parlamento salėje, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas nurodė, kad paskelbus tylos minutę, politikas paliko savo vietą, tačiau iš salės – neišėjo.

„Paskelbė tylos minutę. Jis atsistojo iš savo vietos ir pradėjo eiti iš salės. Bet, matyt, neišėjo iš salės, paskui vėl grįžo ir matomoje vietoje stovėjo“, – Eltai situaciją komentavo E. Gentvilas.

Jam antrino ir opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis, pridurdamas, kad R. Žemaitaičiui pakilus iš savo vietos salėje pasigirdo raginimų politikui pasilikti.

„Buvo keli balsai iš salės, kad neišeitų iš salės. Tai jis gal salėje ir buvo, bet ne savo vietoje“, – aiškino jis.

R. Žemaitaitis: T. V. Raskevičius eilinį kartą meluoja

Eltai susisiekus su R. Žemaitaičiu ir pasiteiravus, ar šis tylos minutės metu paliko parlamento salę, Seimo narys nurodė, kad T. V. Raskevičius savo „Facebook“ įraše nurodė netiesą.

„Ne, aš neišėjau. Reikia parašyti straipsnyje, kad Raskevičius eilinį kartą meluoja ir užsiima dezinformacijos skleidimu“, – teigė R. Žemaitaitis.

„Stovėjome kartu: Julius Sabatauskas kartu stovėjo“, – nurodė jis.

Eltai kol kas su J. Sabatausku susisiekti nepavyko. Gavus politiko komentarą, publikaciją papildysime.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

Šiems politiko pasisakymams įvertinti Seimas sudarė specialią apkaltos komisiją. Antradienį bus prašoma pratęsti jos darbo laiką, kad būtų galima įvertinti naujausius parlamentaro pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.