A. Bilotaitė susitiko su protestuojančiais pareigūnais: Vidaus tarnybos statuto pokyčiai orientuoti į atlyginimų augimą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį susitiko su protestus prie Vyriausybės ir dalies kitų ministerijų pradėjusiais pareigūnais ir aptarė su Vidaus tarnybos statuto pokyčiais susijusius klausimus.

A. Bilotaitė<br>T. Bauro nuotr.
A. Bilotaitė<br>T. Bauro nuotr.
A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktrorija Smirnovaitė

Oct 11, 2023, 1:49 PM

„Šiandien susirinko pareigūnai prie VRM taip pat, pakvietėme juos į ministeriją. Pati pristačiau visą situaciją, susijusią su mūsų biudžetu ir kad kitais metais pareigūnų atlyginimai tikrai auga (…) Kas susiję su vidaus tarnybos statuto įgyvendinimu – tam numatyta 12 mln. eurų“, – žurnalistams trečiadienį prie Vyriausybės kalbėjo A. Bilotaitė.

Ji pažymėjo, kad statute numatomi pokyčiai niekaip nepablogins pareigūnų darbo sąlygų. Pasak jos, priešingai, mat, numatyta, kad darbo užmokestis didėtų visoms pareigūnų grandims.

„Tikrai statutas orientuotas į žemiausios ir vidutinės grandies pareigūnų darbo užmokesčio didinimą“, – teigė A. Bilotaitė.

Trečiadienį Vyriausybė spręs dėl pritarimo VRM pasiūlytam Vidaus tarnybos statuto projektui. Įstatymo projekte numatomos priemonės pareigūnų motyvacijos didinimui, pareigūnų pritraukimui ir išlaikymui tarnyboje, didžiąją dalį dėmesio skiriant darbo užmokesčio sistemos tobulinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.