G. Nausėda „Lietuvos galios“ bendruomenėms: kartu kuriame stipresnę Lietuvą

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Prezidentūroje vykusiame renginyje, skirtame padėti iniciatyvoms stiprinant organizacijas ir jų poveikį, pasveikino „Lietuvos galios“ bendruomenes.

Gitanas Nausėda<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 5:54 PM, atnaujinta Oct 11, 2023, 5:55 PM

„Džiaugiuosi, kad turime galimybę dalytis patirtimi, bendradarbiauti tarpusavyje, stiprinti Lietuvą ir jos gerovę“, – į „Lietuvos galios“ bendruomenių atstovus kreipėsi šalies vadovas.

G. Nausėdos teigimu, tokių inciatyvų nauda valstybei yra labai didelė, o jausmas, kad esi kažko didelio dalis, bendruomenėms padeda įgauti papildomai galios ir jėgų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Renginyje, pasak Prezidentūros, daugiausia dėmesio skirta bendradarbiavimo svarbai stiprinant organizacijas ir jų poveikį, taip pat bendravimą tarp viešojo sektoriaus ir nevyriausybinių organizacijų bei vietos bendruomenių.

„Lietuvos galia“ yra G. Nausėdos globojama pilietinio įsitraukimo iniciatyva, kurios tikslas – aktyvinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią.

Projektas kviečia nevyriausybines organizacijas, bendruomenes ir aktyvius piliečius prisijungti prie „Lietuvos galios“ bendruomenės registruojant savo pilietines iniciatyvas interneto platformoje.

Šiuo metu projektas vienija beveik 400 iniciatyvų, iš kurių kasmet yra apdovanojamos 20 stipriausių, kurias savo balsais išrenka visuomenė ir ekspertų komisija. Šiais metais „Lietuvos galios“ apdovanojimų ceremonija Prezidentūroje vyks gruodžio 9 dieną, pažymima pranešime žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.