P. Saudargas tikisi, kad apkalta R. Žemaitaičiui įvyks: jis klimpsta vis gilyn

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas viliasi, kad apkalta antisemitiniais pareiškimais besišvaistančiam parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui bus sėkminga, mat, prie specialiosios komisijos prisijungė ir opozicijos atstovai.

 P. Saudargas ir R. Žemaitaitis<br> Lrytas.lt koliažas
 P. Saudargas ir R. Žemaitaitis<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 9:16 AM

„Vis daugiau opozicijos frakcijų tai remia – anksčiau opozicija atsisakė deleguoti narius į komisiją. Vakar ta nuomonė pasikeitė“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė P. Saudargas.

„Toliau tęsiant tas pačias kalbas, Remigijus Žemaitaitis su ta pačia retorika sau tikrai nepadeda ir klimpsta vis gilyn. Manau, kad apkalta turėtų baigtis pašalinimu iš parlamento“, – nurodė jis, pridurdamas, kad karo Izraelyje įvykiai keičia ne tik opozicijos, bet ir kitų šalies politikų pozicijas.

ELTA primena, kad antradienį Seimas pritarė specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai – „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.