Socialdemokratai įspėja: galime sulaukti ir streiko, ir masinio pareigūnų traukimosi iš tarnybos

Vidaus reikalų sistemos pareigūnams trečiadienį renkantis į protesto akciją prie Vyriausybės rūmų, socialdemokratai ragina stabdyti „destruktyvias“ pertvarkas teisėsaugos srityje.

Algirdas Sysas, Julius Sabatauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas, Julius Sabatauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Socialdemokratai<br>M.Patašiaus nuotr.
Socialdemokratai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jadvyga Bieliavska

Oct 11, 2023, 12:22 PM, atnaujinta Oct 11, 2023, 12:30 PM

„Nors ministrė Agnė Bilotaitė giriasi augančiu finansavimu, matome, kad pareigūnai įspėja ir dėl galimo streiko, ir rengia protesto akcijas dėl struktūrinių pertvarkų. Nevyniokime žodžių į vatą: Viešojo saugumo tarnybos prijungimas prie policijos yra šios tarnybos naikinimas. Nesuprantama ir nepateisinama, kad dabartinių iššūkių akivaizdoje, kai bet kurią minutę gali tekti sutelkti visas už viešąjį saugumą atsakingas pajėgas, tokiose svarbiose tarnybose keliama įtampa, pareigūnai, kurių ir taip žiauriai trūksta, demotyvuojami, juos kamuoja nežinia dėl rytojaus“, – pranešime žiniasklaidai komentuoja Seimo narys socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas.

Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Juliaus Sabatausko, vidinės apklausos rodo, kad daug pareigūnų planuoja išeiti iš darbo.

„Dialogas tarp Vidaus reikalų ministerijos (VRM) ir pareigūnų profsąjungų nesiklosto. Reforma stumiama „buldozeriu“. Pareigūnų tragiškai trūksta, jų darbo sąlygos dažnai apgailėtinos. Nenuostabu, kad daugelis jų planuoja tiesiog išeiti iš darbo. Blogiausia, kad ant griūvančių policijos struktūros pamatų A. Bilotaitė sumanė dar užkrauti pavojingos reformos naštą“, – komentuoja J. Sabatauskas.

Anot pranešimo žiniasklaidai, K. Vilkauskas įspėja, kad pareigūnų nuotaikos itin slogios ir sistemoje „kvepia streiku“.

„Ministrė kartoja savo kolegų klaidas ir lipa ant to paties grėblio. Užuot plėtusi dialogą su pareigūnų atstovais, A. Bilotaitė vis kartoja, kad nepasitenkinimui nėra jokio pagrindo. O juk vis dar neišspręsti net elementariausio pareigūnų aprūpinimo batais klausimai, ką jau kalbėti apie nenormalius krūvius. Ministerija neslepia, kad nori sutaupyti pinigų jungdama tarnybas“, – pažymi K. Vilkauskas.

„Kodėl pareigūnai turėtų būti patenkinti, jei jiems nurėžiami priedai už laipsnius, mažinami priedai už tarnybos Lietuvos valstybei stažą? O įstaigos vadovui suteikiamos absoliučios galios subjektyvia nuožiūra spręsti dėl algų dydžių“, – svarsto parlamentaras.

„A. Bilotaitės arogancija ir nenoras įsiklausyti stumia pareigūnus galvoti apie streiką kaip efektyviausią susikalbėjimo priemonę“, – įspėja K. Vilkauskas.

Pranešime žiniasklaidai jis atkreipia dėmesį, kad premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog VRM siūloma policijos reforma po diskusijų Seime gali būti keičiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.