Vyriausybė pritarė Vidaus tarnybos statuto pataisoms

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pasiūlytam Vidaus tarnybos statuto projektui ir perduoda jį tvirtinti Seimui. Ministerijos parengtame įstatymo projekte numatomos priemonės pareigūnų motyvacijos didinimui, pareigūnų pritraukimui ir išlaikymui tarnyboje, didžiąją dalį dėmesio skiriant darbo užmokesčio sistemos tobulinimui.

Policija dalins ultragarsinius<br>LKPT nuotr.
Policija dalins ultragarsinius<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 2:33 PM, atnaujinta Oct 11, 2023, 2:55 PM

Todėl, kaip Ministrų kabineto posėdžio metu pažymėjo premjerė Ingrida Šimonytė, jai keista, kodėl pataisų projektas susilaukia neigiamos reakcijos iš pareigūnų bendruomenių.

„Esu nustebusi ta reakcija. (...) Šiuos įstatymus reikia priimti todėl, kad reikia tai suderinti su Valstybės tarnybos įstatymu, nes bazinis dydis, kuris buvo anksčiau, išnyksta, ir atitinkamai įstatymai turi būti priderinti“, – Vyriausybės posėdyje prieš pritariant projektui kalbėjo I. Šimonytė.

„Finansavimas pareigūnų darbo užmokesčiui kitais metais numatytas gerokai didesnis nei reikalauja statuto įgyvendinimas. Tai reiškia, kad nebus tik tai, kas jame numatyta, bet bus galimybės atitinkamai sutarti dėl darbo užmokesčio jau institucijose. (...) Man sunku įsivaizduoti, kodėl tai yra blogai“, – teigė premjerė.

I. Šimonytė taip pat atkreipė dėmesį ir į vis dar tobulintinas projekto dalis ir paragino ministeriją jas sutvarkyti iki projekto teikimo Seimui.

„Bet dėl to tikrai nesiūlau projekto šiandien stabdyti ir siūlyčiau jį teikti Seimui, kadangi biudžete yra tam suplanuotos lėšos“, – Ministrų kabinetą pritarti Vidaus tarnybos statuto projektui paragino I. Šimonytė.

VRM antradienį pristatyti Vidaus tarnybos statuto pakeitimai, kuriais siūloma gerinti pareigūnų darbo sąlygas ir spręsti darbo jėgos trūkumą. Įstatymo projekte numatomos priemonės pareigūnų motyvacijos didinimui, pareigūnų pritraukimui ir išlaikymui tarnyboje, didžiąją dalį dėmesio skiriant darbo užmokesčio sistemos tobulinimui.

Pakeitimams įgyvendinti bendras lėšų poreikis sudaro 11,778 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.