NATO ekspertai įvertino Lietuvos gynybos pažangą: kariuomenė atitinka aukštus NATO standartus

Šią savaitę Lietuvoje besilankę NATO gynybos planavimo ekspertai, Lietuvos kariuomenės ir civilinio pasirengimo institucijų pažangą įvertino kaip atitinkančią aukštus NATO standartus, praneša Krašto apsaugos ministerija.

 Lietuvos kariuomenė<br>M.Patašiaus nuotr.
 Lietuvos kariuomenė<br>M.Patašiaus nuotr.
 Lietuvos kariuomenė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Lietuvos kariuomenė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 1:48 PM

Skelbiama, kad savo išvadas pristatę NATO ekspertai akcentavo augančio gynybos biudžeto ir kariuomenės modernizacijos svarbą.

„Vienas pagrindinių NATO atstovų akcentų – augančio Lietuvos gynybos biudžeto svarba, siekiant įgyvendinti nacionalinius planus bei prisiimtus įsipareigojimus. Siekiant pilnai įgyvendinti įsipareigojimus Aljansui ir užtikrinti Lietuvos nacionalinius siekius, gynybos biudžetas turėtų toliau augti. Ekspertai pabrėžia ir modernizacijos svarbą: mūsų kariuomenė atitinka aukštus NATO standartus. Įsigyjama moderni ginkluotė teikia kariuomenei iki šiol neturėtų pajėgumų, kurie svarbūs ir visam Aljansui“, – teigė viceministras Ž. Tomkus.

NATO atstovai pažymėjo, jog sunkėjančių kovinių pajėgumų, ugnies galios, stiprėjančio manevro ir karių apsaugos reikšmė šiandienos mūšio lauke yra didelė, tačiau taip pat svarbu plėtoti ir įgalinančius kovinės paramos ir aprūpinimo vienetus – visų pirma oro gynybos, žvalgybos, karo inžinerijos, logistikos pajėgumus.

Dar vienas svarbus Lietuvos prioritetas – sparčiai kaupti įvairių kalibrų šaudmenų atsargas – įvertintas labai gerai, ypač atsižvelgiant į šiandieninę patirtį Ukrainoje.

Ekspertai įvertino ir kariuomenės personalo augimą. Pasak jų, pastaraisiais metais Lietuvoje buvo sukurtos patrauklios sąlygos karinei tarnybai: buvę šauktiniai dažnai renkasi tęsti tarnyba profesinėje karo tarnyboje, o tolesnis kariuomenės patrauklumo išlaikymas leis šaliai užtikrinti geresnę parengtį artimiausioje ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.