Užsienio reikalų ministerijoje Ukrainos gynėjams padovanotos Lietuvos trispalvės

Penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje (URM) Lietuvos diplomatai susitiko su keturiais Ukrainos gynėjais, kuriems atsidėkojant už jų nepalaužiamą dvasią kovojant su brutaliu Rusijos režimu įteiktos Lietuvos trispalvės.

Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 5:00 PM, atnaujinta Oct 13, 2023, 5:01 PM

Anot ministerijos, susitikime prisiminta ne vieną šimtmetį trunkanti lietuvių ir ukrainiečių tautų bendra kova už savo laisvę. Ukrainos kariams padėkota, kad nuo Rusijos agresijos gindami savo tėvynę, jie taip pat gina ir mus visus.

Užsienio reikalų viceministro Jono Survilos teigimu, Lietuva ir visi Lietuvos žmonės labai gerai žino, ką reiškia gyvenimas okupacijoje ir kaip nelengva gintis nuo didelio ir agresyvaus kaimyno, tad daroma viskas, kad Ukraina sulauktų tiek politinės, finansinės, tiek ir karinės paramos.

„Žinome, ką reiškia susidurti su priešiškos jėgos tankais. 1991 metų sausio mėnesį Vilniaus gatvėmis riedėjo prieš beginklius Lietuvos žmones pasiųsti sovietų tankai. Lietuvos žmonės bandė juos stabdyti plikomis rankomis. Tai prisimindami darome viską, kad be galo drąsiems Ukrainos gynėjams netektų to daryti, kad jie turėtų viską, ko reikia savo žemės ir žmonių gynybai bei Ukrainos pergalei“, – URM pranešime cituojamas J. Survila.

Susitikimo metu Ukrainos gynėjams Henadijui, Oleksandrui, Sergijui ir Jaroslavui taip pat padovanotos Lietuvos trispalvės, paprašant pergalės prieš agresorių akimirką iškelti jas kartu su Ukrainos mėlynai geltonomis vėliavomis.

„Jūsų kova yra ir mūsų kova. Kai pasieksite pergalę, ją švęsime kartu su Jumis, o greta plazdančios Lietuvos ir Ukrainos vėliavos šią mūsų bendrą pergalę ir įtvirtins“, – pažymėta įteikiant vėliavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.