V. Blinkevičiūtė apie R. Karbauskio kaltinimus LSDP kandidatui: nereikėtų klijuoti etikečių

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sureagavo į valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio pareikštus kaltinimus socialdemokratų kandidatui į Kupiškio rajono merus Algirdui Raslanui dėl nuslėptos narystės Komunistų partijoje. Politikė paragino mero rinkimuose kovoti garbingai ir vienas kito nejuodinti.

 V. Blinkevičiūtė ir R. Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas.
 V. Blinkevičiūtė ir R. Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Oct 13, 2023, 9:24 AM

„Antrame ture linkiu garbingos kovos – nė vieno nejuodinti, pristatyti savo darbus, savo galimybes, savo įdirbį, savo pasiekimus gyvenime“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

„Klijuoti etikečių niekam nereikėtų. To visiems ir palinkėčiau“, – pridūrė ji.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis ketvirtadienį pareiškė, kad „valstiečių“ kandidatė į Kupiškio rajono merus Eglė Blaževičienė dalyvauja negarbingoje rinkimų kovoje, nes kitas kandidatas, kurį iškėlė socialdemokratai, Algirdas Raslanas „yra nuslėpęs nuo rinkėjų savo biografijos faktą, jog jis priklausė Komunistų partijai“.

Tai, pasak LVŽS lyderio, tvirtina net keli šaltiniai.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis teigė nevertinsiąs kandidato priklausomybės šiai partijai, tačiau nuslėptas biografijos faktas, anot jo, kelia daug klausimų dėl kandidato sąžiningumo. Pasak jo, rinkėjai turi teisę žinoti apie kandidatų veiklas jų praeityje, kad galėtų priimti atitinkamą sprendimą rinkimų metu.

Spalio 22 dieną vyksiančiame antrajame pirmalaikių rinkimų ture dėl Kupiškio rajono mero pareigų varžysis LVŽS kandidatė E. Blaževičienė ir LSDP atstovas A. Raslanas.

Kaip ELTA jau skelbė, spalio 10 d. Seimas pakoregavo Rinkimų kodeksą. Įsigaliojus jo pakeitimams, kandidatams į Seimą, Prezidentus, Europos Parlamentą ir savivaldą reikės deklaruoti buvusias ir esamas priklausomybes politinėms organizacijoms.

Tai reiškia, kad reikės taip pat deklaruoti priklausomybę buvusioms Komunistų partijoms (SSKP, LKP (SSKP) ar LKP). Informacija apie tai turėtų atsirasti kandidatų anketose, tačiau jos nebus rinkimų plakate.

Seimui pritrūko balsų Rinkimų kodekse įteisinti, kad rinkimų komisijos leidžiamame kandidato plakate, taip pat plakate su kandidatų sąrašu būtų nurodyta informacija apie kandidato narystę Komunistų partijose ir jose eitas pareigas.

Portalo 15min atliktame tyrime nustatyta, kad iš viso šiuo metu Seime dirba 20 buvusių Komunistų partijos (TSKP) narių. Apie savo praeitį Komunistų partijoje dauguma parlamentarų nenurodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.