V. Blinkevičiūtė: socialdemokratai palaikys apkaltą R. Žemaitaičiui

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime palaikys inicijuojamą apkaltą antisemitiniais pasisakymais besižarsčiusiam parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui, teigia politinės jėgos lyderė Vilija Blinkevičiūtė. Pasak politikės, socialdemokratai šią iniciatyvą nusprendė palaikyti, reaguojant į naujausius Seimo nario pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį.

Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 9:00 AM, atnaujinta Oct 13, 2023, 9:01 AM

„Apsisprendimas įvyko, kai pasirodė, kad Seimo narys R. Žemaitaitis tiesiog elgiasi taip, kaip nedera elgtis Seimo nariui. Ir net prasidėjus karui, kuomet „Hamas“ žudė niekuo nekaltus žmones, jis toliau skleidžia neapykantą žydų tautai, žydų žmonėms“, – „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Tai yra tiesiog nepateisinama, tai yra jau sisteminiai dalykai ir šalia teisinio vertinimo prokuratūroje tikrai turi būti įvertinimas ir Seime“, – pridūrė ji.

LSDP pirmininkė atkreipia dėmesį, kad socialdemokratai šią savaitę prisijungė ir prie Seimo suburtos specialiosios apkaltos komisijos.

„Mes, socialdemokratai, delegavome savo atstovą ir į komisiją, rengiančią apkaltos dokumentus – Dovilę Šakalienę – ir tikrai apkaltą palaikysime“, – akcentavo V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad antradienį Seimas pritarė specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai – „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.