Mirė chemijos mokslų daktarė, docentė A. Mickienė

Eidama 96-sius metus, į Amžinybę iškeliavo Vilniaus pedagoginio universiteto veteranė, chemijos mokslų daktarė, docentė Antanina Mickienė, pranešė Lietuvos edukologijos universiteto Alumnų draugija.

 Mirė chemijos mokslų daktarė, docentė A. Mickienė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Mirė chemijos mokslų daktarė, docentė A. Mickienė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2023, 9:13 PM

A. Mickienė, gimė 1928 m. birželio 13 d. Mažeikiuose. Baigusi vidurinę mokyklą, įstojo į Vilniaus universiteto chemijos specialybę ir pagal paskyrimą 1952 m. pradėjo dirbti tuometiniame Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute, kur skaitė fizinės ir koloidų chemijos dalykų paskaitas chemijos, chemijos ir biologijos, kiek vėliau, fizikos ir chemijos specialybių studentams.

Sistemingai dirbo eksperimentinį mokslinį-tiriamąjį darbą chromavimo srityje, paskelbė per 30 mokslinių straipsnių Lietuvos ir užsienio moksliniuose žurnaluose, tobulinosi Mančesterio ( Jungtinė Karalystė) universitete. Aktyviai dalyvavo instituto visuomeniniame gyvenime, buvo renkama Instituto profsąjungos Vietos komiteto pirmininko pavaduotoja ir pirmininke. Įsijungė į TSRS D. Mendelejevo chemijos draugijos veiklą, buvo šios draugijos prezidiumo narė, joje įkūrė atskirą Lietuvos padalinį, į kurį subūrė Lietuvos vidurinių ir aukštųjų mokyklų chemikus, skaitė paskaitas chemijos mokytojams įvairių rajonų mokyklose.

Velionė buvo labai nuoširdi ir betarpiška, dainavo Gamtos-geografijos fakulteto vokaliniame moterų ansamblyje, nemažai koncertuodavo įvairiomis progomis institute ir mokyklose.

Lietuvos edukologijos universiteto Alumnų draugija dėl netekties reiškia gilią užuojautą velionės artimiesiems, buvusiems kolegoms bendradarbiams ir studentams, visai Lietuvos chemikų bendruomenei.

A. Mickienės artimieji pranešė, kad su velione atsisveikinama sekmadienį, spalio 15 d. nuo 16 val. 30 min. Šarvojimo salėje Paco g.4, už Šv. Petro ir Povilo bažnyčios. Pirmadienį, 13 val. palaikai išlydimi į Kairėnų kapines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.